Branko Tamše o planovima rukometaša Nexe (video)

Vrlo ozbiljno i disciplinirano su izgledali Gromovi sinoć, odigravši utakmicu uz brojne izmjene koje je povlačio trener Branko Tamše kako bi izrotirao sve igrače koje je imao na dispoziciji. Poštedu je dobio jedino Mario Tomić koji je utakmicu odgledao s klupe. Prvi pogodak gostujuća je ekipa postigla tek u 9. minuti kada je zabio nekadašnji Grom Tibor Jurjević smanjivši na 5:1. Do kraja prvog dijela prednost je rasla i zaustavila se na + 11. U nastavku NEXE ne smanjuje ritam, dobra i čvrsta igra u obrani tjerala je Bjelovarce na pogreške iz kojih su sijevale kontre i polukontre i padali lagani golovi. Bilo je prostora i za malo atrakcije i revijalnih poteza za vjernu publiku koja je i večeras došla pogledati utakmicu u solidnom broju.

A Fahrudin Melić novi je Grom! U Našice stiže iz Francuske, iz Saint-Raphaëla gdje je proveo posljednjih sezonu i pol.

Prošao je kroz sve selekcije RK Bosna Gas gdje je proveo 10 sezona, a po jednu sezonu igrao je za Zrinski iz Mostara te za banjalučki Borac. Dvije sezone proveo je u Sloveniji, u Gorenju gdje mu je trener tada bio Branko Tamše, s kojim će ponovno surađivati u idućih godinu i pol, na koliko je potpisao ugovor s RK NEXE. Iako mu je velika želja bila igrati za reprezentaciju BiH50-ak reprezentativnih nastupa skupio je u dresu reprezentacije Crne Gore, odakle sežu korijeni njegove obitelji. Nakon dvije sezone provedene u Gorenju, Mela odlazi u Francusku, u PSG gdje je igrao tri sezone u tada najskupljoj momčadi u povijesti rukometnog loptanja i dijelio svlačionicu s Omeyerom, Hansenom, Karabatićem, Narcisseom, Vorijem i Abaloom. Proglašen je i najboljim desnim krilom Francuske, a po isteku ugovora s PSG-om iz Pariza Melić odlazi u Chambery gdje je igrao četiri sezone.

Nakon osam i pol sezona igranja u Francuskoj ligiFahrudin Melić obući će dres RK NEXE, protiv kojega je igrao s ekipama Borca i Gorenja. Osim trenera TamšeaMela dobro poznaje i sportskog direktora Vedrana Zrnića i neke igrače s kojima je već uspio i popiti piće. 

Odgovori