Donna Vekić: „Nama sportašima ovo je veliki šok, pogotovo nama tenisačima koji smo svaki tjedan na nekom drugom mjestu!“ (video)

Sportski uspjeh Donna Vekić, 24 igračica  WTA ljestvice, morala je staviti po strani baš kao i svi drugi sportaši diljem svijeta. Kako je trenutno kod kuće i vrijeme provodi više sa svojom obitelji, tako ima više vremena za sebe i društvene mreže, gdje je aktivna u komunikaciji s obožavateljima. Osim toga, vježba te se brine o fizičkoj kondiciji.

Sa svojim timom godišnje provodi do 45 tjedana, što je sada u ovom trenutku nemoguće i svojevrstan psihički šok jer se ne možeš posvetiti onome što radiš i voliš. No, kuha, gleda filmove i uči francuski, što možda znači da se sprema za neku novu vezu.

Nadam se da će se ovo što prije riješiti, da ćemo što prije igrati turnire. Biti će više problema i poteškoća poslije, ali ne želim razmišljati negativno. Mislim da će sve to biti dobro. Ljudi vole sport i to je pozitivna stvar za mene.

U svojoj karijeri, nije sva sreća, iskusila ovakvu dugačku pauzu bez turnira. Kaže da od svoje 10 godine nije toliko vremena provodila doma. Najteže joj pada što će biti otkazan Wimbledon, turnir kojeg najviše voli.

Meni je Wimbledon najdraži turnir. Još nisam potpuno prihvatila činjenicu da ga ove godine neće biti, ali situacija je svugdje složena, ne samo u teniskom svijetu.

Trenutno je najviše u kontaktu sa svojim kondicijskim trenerom koji joj šalje treninge i programe za održavanje forme, ali i s nekim kolegicama poput Ajle Tomljanović i grkinje Marie Sakkari.

Nama sportašima ovo je veliki šok, pogotovo nama tenisačima koji smo svaki tjedan na nekom drugom mjestu.

Za kraj nadodaje da se nada da ovo neće predugo trajati te da ćemo je ponovno gledati na nekim od važnih teniskih turnira .

 

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *