Hrvatske nogometna reprezentacija prikupila 4,2 milijuna kuna

Igrači te stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije prikupili su 4,2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada Republike Hrvatske danas odlučila otvoriti za zajedničku borbu protiv koronavirusa te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu.

Ova izvanredna situacija u zemlji, uzrokovana epidemijom koronavirusa i razornim potresom u Zagrebu, iznjedrila je puno znanih i neznanih junaka diljem zemlje, koji svakodnevno pokazuju izuzetan trud, hrabrost i organizaciju kako bi se Hrvatska uspješno nosila s ovom krizom.

Tako su igrači te stožer hrvatske nogometne reprezentacije odlučili zajednički prikupiti sredstva za borbu protiv koronavirusa i za podršku Gradu Zagrebu. U kratkom roku prikupili su iznos od 4,2 milijuna kuna! Sredstva će biti uplaćena na dva posebna računa koje je danas otvorila Vlada RH: „Hrvatska protiv koronavirusa“ te „Zajedno za Zagreb“. Sredstva će biti iskorištena za sanaciju bolnica te kupnju potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije, prenosi HNS.

Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od liječnika i sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bismo relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti. – poručili su zajedničkom izjavom hrvatski reprezentativci i stručni stožer.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *