Jedrenje: Ozljeda Ante Šitića

Jedrenje: Ozljeda Ante Šitića

Odlično jedrenje hrvatskih posada prvog dana Europskog prvenstva za klasu Zvijezda u San Remu. No, dojam o uspjehu na regatnom polju pokvarila je ozljeda Ante Šitića, čiji je nastup na SP početkom svibnja sad upitan…

Jučer je u talijanskom San Remu počelo Europsko prvenstvo za klasu Zvijezda, na kojem nastupaju dvije hrvatske posade – Mate Arapov i Ante Šitić, te Marin Mišura i Tonko Barač. Prvi dan natjecanja po oko 20 čvorova vjetra počeo je jako dobro za hrvatske posade, ali nije tako i završio. U tim za ovu klasu već pomalo graničnim uvjetima za jedrenje Arapov/Šitić su u prvom plovu prvenstva bili deveti, a Mišura/Barač 13..

Međutim, po povratku u lučicu pri pristajanju Ante Šitić je prignječio ruku između jedrilice i pontona, slomio je jednu kost u šaci i za njega je prvenstvo završilo. Ozljeda nije mogla doći u gorem trenutku za našeg jedriličara. Prva dijagnoza je da će morati mirovati 20 do 30 dana, što znači da je upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu i ujedno kvalifikacijama za Olimpijske igre početkom svibnja.

– Umjesto Ante na EP će kao zamjenski flokist nastaviti jedriti Ivan Mišura, koji je eto igrom slučaja došao ovdje kao pratnja posadi Mišura/Barač. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Antinom ozljedom, i istovremeno spremati zamjenskog flokistu za Svjetsko prvenstvo – kazao nam je trener posade Arapov/Šitić Nenad Viali.

Na Europskom prvenstvu u San Remu nastupa 60-ak posada, prvenstvo traje do 19. travnja, a za naše je posade u prvom redu trening i priprema za kvalifikacije za OI.

U klasi Zvijezda norme su vrlo male, procjene su da će norme na SP nositi plasman u prvih 15. Uz dvije posade koje jedre u San Remu olimpijsku normu će napasti i braća Marin i Dan Lovrović. Kormilar Marin ima već olimpijsko iskustvo, s flokistom Sinišom Mikuličićem nastupio je na OI 2008. godine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *