Kladionica Prognoze EURO 2024: Portugal vs Francuska

Ovog petka, 5. srpnja, u četvrtfinalu EURA 2024. Portugal će se u Hamburgu u 21 sat sučeliti s Francuskom. Obje momčadi, usprkos svojim ambicijama, još nisu pokazale izvanredne nastupe na turniru. Očekuje se da će ovaj meč biti tijesan dvoboj, a pobjednika će vjerojatno odrediti suptilne nijanse.

Kladionice daju blagu prednost Francuskoj, odražavajući njihovu vjeru u snagu izbornika Didiera Deschampsa i pojedinačne talente unutar momčadi. Međutim, očekuje se da će utakmica biti izrazito natjecateljska i obrambena, budući da su obje momčadi pokazale tendenciju fokusiranja na učvršćivanje obrane, a ne na agresivno postizanje golova.

Jedan od mogućih savjeta za klađenje je da obje momčadi neće postići gol. Ovo se predviđanje oslanja na to da barem jedna momčad održi prazan gol tijekom regularnog vremena. Još jedna zanimljiva oklada je da će prvo poluvrijeme završiti remijem, s tečajem, s obzirom na očekivani oprezan početak s obje strane. Alternativno, klađenje na više golova postignutih u drugom poluvremenu nego u prvom, na kvotu moglo bi biti isplativo.

Analiza i statistika

Put Portugala na ovom turniru bio je težak. Nakon pobjeda protiv Češke i Turske, doživjeli su neočekivani poraz od Gruzije i tijesno izbacili Sloveniju u osmini finala. Momčad Roberta Martineza mora značajno poboljšati svoju izvedbu kako bi prošla dalje.

Učinak Francuske je također bio neuvjerljiv. Tijesno su pobijedili Austriju zahvaljujući autogolu, a nisu uspjeli izboriti pobjede protiv Nizozemske i Poljske. Teška pobjeda protiv Belgije u osmini finala istaknula je njihovu borbu da ispune očekivanja prije turnira. Unatoč tome, Francuska je i dalje nevjerojatan protivnik, sa snažnom obranom koja je zadržala prazne mreže u tri od četiri utakmice.

  • Prema prognozama, Francuska u ovu utakmicu ulazi s blagom prednošću za pobjedu nad Portugalom.

Odgovori