Malonogometni turnir Red Bull Neymar Jr’s Five dolazi u Hrvatsku!

U prošloj godini, globalni Neymarov koncept Red Bull Neymar Jr’s Five okupio je više od 100 000 igrača sa šest kontinenata. Do sad, kroz četiri izdanja ovog natjecanja, sudjelovalo je više od 400 000 igrača iz čak 75 zemalja i sa šest kontinenata.

Malonogometni turnir održat će se od 21. ožujaka do 6. lipnja 2020. godine, a igra se 5-na-5 te se ekipe sastoje od pet igrača/ica od 16 do 25 godina. Samo dva igrača po ekipi smiju imati preko 25 godina te utakmice traju 10 minuta bez prekida.

Ono što je poanta igre jest da svaki put kada ekipa primi gol mora se riješiti jednog igrača. Nadigrani igrači za protivničku su momčad poput „trofeja“ te moraju sjesti na suparničku stranu table s rezultatima, a ti igrači su dio ukupnog rezultata.

Na svakom natjecanju postoje pravila, pa tako i na ovom. Izdvojili smo nekoliko glavnih:

1. Svi igrači moraju biti hrvatski državljani; 2. Svi turniri igraju se s loptom za futsal (veličina 4); 3. Pobjednička ekipa je ona koja nakon 10 minuta ima više igrača na terenu; 4. Svaki tim može imati do pet igrača/ica i dvije zamjene.

Ostatak pravila pročitajte klikom na poveznicu

Ove godine turnir održat će se u Puli, Osijeku, Varaždinu, Zadru te u Zagrebu gdje će se i zaigrati državno finale.

Ekipa koja pobjedi na malonogometnom turniru imat će priliku otići u Brazil gdje će igrati na svjetskom finalu. Pobjednici svjetskog prvenstva zaigrat će protiv Neymara i njegove ekipe.

Svjetsko finale igrat će se na Instituto Projeto Neymar Jr, kojeg je osnovao Neymar. Cilj je ponuditi obrazovane i sportske izvannastavne aktivnosti socijalno najugroženijoj djeci i obiteljima, kako bi se promovirala socijalna inkluzija i ohrabrilo sudjelovanje u životu zajednica, prenosi RedBull.

Prijave za prvi turnir Red Bull Neymar Jr’s Five otvorene su na stranici.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *