Marinko Koljanin o HNK Orijent (video)

Hrvatski nogometni klub sa Sušaka prava je sportska priča! Sami su skupili 70-tak sponzora, a svoje igrače koji su s njima od treće lige, sada druge, zadržati će i ako uđu u najelitnije hrvatsko natjecanje.

U emisiju Sport nedjeljom ugostili smo Marinka Koljanina dopredsjednika kluba HNK Orijent,

Mi smo super zadovoljni. Prije godinu i pol smo ušli u drugu ligu, klub je na ulasku u prvu. Predsjednik Saša Matijaš i ja smo pokrenuli i evo uspjelo nam je u 2 godine iz treće u drugu . Odmah istu godinu ušli smo na prag prve lige, još je sve to daleko. Naravno da možemo biti zadovoljni.

Za mlade generacije objašnjava po čemu je HNK Orijent poseban, odnosno što ga čini drugačijim jer on zaista i je drugačiji:

Sama činjenica da je klub star sto godina ga čini drugačijim. Taj klub je jedan od prvih klubova u Hrvatskoj, koji je imao svoj vlastiti stadion. Ono što je najvažnije klub je uvijek ponosno nosio hrvatski grb.

Na pitanje kakav odnos klub ima s Rijekom kaže da je dobar i korektan. Također, da je odnos kvalitetan te da rade svi u svojim interesima i kada se poklope interesi onda zajedno mogu nešto i napraviti.

Kada govorimo o našim sportskim kolektivima generalno, malo smo tržište. Pokušava se preživjeti na neki način u uvjetima koji nisu Sjeverne Amerike ili Australije, bore li se za svaku kunu u ovim Hrvatskim okvirima, odgovara:

Mi smo od početka rekli da ćemo ući sa skromnim domaćim mladim igračima, koji se žele afirmirati jeftinim i tako smo onda planirali budžet. Prihodi i rashodi znaju se u detalj. Mi imamo 70 sponzora. Ponosni smo na taj dio. Mi nismo nikad rekli da ćemo plaćati igrača više nego što smo u stanju ispoštivati.

U videu ispod teksta pogledajte koje ambicije kluba je istaknuo Marinko Koljanin te dugoročno je objasnio na koji način HNK Orijent funkcionira.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *