Nakon Armstronga doping priznaje i Danac Rasmussen?

Konferenciju za novinare sazvala je njegova sadašnja momčad ChristinaWatches/Onfone Team, a samo sat i pol kasnije konferenciju će održati i danska antidopinška agencija u Brøndbyju.

Rasmussen je oduvijek bio kontroverzna figura svjetskog biciklizma zbog svojih laži i izvlačenja od dopinških testiranja. Danac je pobijedio u četiri brdske etape najprestižnije svjetske utrke Tour de Francea, te je 2007. godine čak i poveo u ukupnom poretku.

Nakon toga je pozvan na dopinško testiranje koje je pokušao izbjeći. Tadašnja ga je momčad Rabobank, usprkos tome što je bio vodeći čovjek poretka, poslala kući, a nakon toga ga i isključila iz momčadi.

Danac je nakon svega toga suspendiran na dvije godine, a karijeru mu je oživila njegova današnja momčad 2009. godine. Rasmussen je 2012. osvojio Grand Prix utrku Ringerike, te je bio treći u ukupnom poretku Tour de Chine.

Rasmussen je i dalje u sudskom sporu s Rabobank momčadi, a eventualno današnje priznanje moglo bi jako naštetiti njegove šanse za dobivanje istoga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *