Nenad Bjelica: Najveći uspjeh bio bi mi naslov sa Osijekom! Na Zdravka Mamića sam povisio ton, a on mi je sve priznao (video)

Puno se prašine podignulo prije pola godine kada je objavljeno da Nenad Bjelica više nije trener Dinama. Bjelica je u međuvremenu preuzeo Osijek, a sada se osvrnuo na rastanak u Maksimiru. Progovorio je i o odnosu sa Zdravkom Mamićem koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH, ali je i dalje utjecajan u Dinamu.
“Planiram dugoročno biti u Osijeku i planiram od Osijeka napraviti klub koji će biti u vrhu”

“Naslov prvaka s Osijekom bio bi moj najveći uspjeh u karijeri. Uspjeh je bio s Austriom Beč izborena Liga prvaka, što nitko prije mene nije napravio, s Wolfsbergerom ulazak iz treće u prvu ligu, ali Osijek nikada nije bio prvak. I to bi meni prije svega emocionalno bio najveći uspjeh u svojoj karijeri jer sam dijete tog kluba i grada, a i s Osijekom još nitko nije bio prvak.”

“Osijek sam napustio kada smo bili prvi, a na kraju je momčad završila treća. Sada sam trener Osijeka i pokušat ću završiti posao koji onda nije bio dovršen. Imamo sve preduvijete da bismo bili uspješni.”

“Dinamo neću previše komentirati jer oni su nam i sljedeći protivnik, ali imam odličan kadar, odlične i karakterne igrače koji vrhunski rade i vjerujem da možemo pobjediti u subotu.”
– Zadnji put smo se čuli sedam dana prije sporazumnog raskida ugovora. To je bio jedan jedini put otkako je krenuo taj sporazum oko smanjenja ugovora. To je bio najnormalniji razgovor u kojem sam ja više povisio ton na njega nego on na mene. On mi je po stoti put izrazio zahvalnost za sve ono što sam napravio za Dinamo. Čak mi je i priznao da njihova odluka nije bila ni dobar tajming, ni dobar iznos ni dobar način…
– Sve mi je to priznao u telefonskom razgovoru, ali više nije bilo povratka. I jednostavno smo to obojica prihvatili. Na kraju smo našli rješenje i sporazumno se rastali. Dinamo je krenuo svojim, a ja svojim putem i otad se više nismo čuli. Kasnije je bilo nekih istupa u javnosti koje ne želim komentirati, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Bilo mi je lijepo u Dinamu, ponosim se na sve što sam napravio sa svojim stožerom i igračima jer smo to zajedno postigli – dodao je Bjelica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *