Nenad Gračan: “U Švedska mi je utakmica karijere!” (video)

Utakmica koja je bila najavljivana kao prilika generacija završila je katastrofom. Hrvatska U21 reprezentacija izgubila je u ključnoj utakmici od Švedske s 4:2 i tako ostala bez plasmana na Europsko prvenstvo u Poljskoj iduće godine. 

Hrvatskoj je u posljednjem kolu kvalifikacija igrala samo pobjeda u Trelleborgu, no momčad Nenada Gračan je potopljena.

 

Utakmica je dobro počela za Hrvatsku. Lopta se u 23. minuti nakon gužve pred vratima Švedske sretno odbila do Perice koji je doveo hrvatsku u vodstvo.

 

Samo dvije minute kasnije domaćini su izjednačili. Elez je nepotrebno srušio Strandberga u našem šesnaestercu, a Wahlqvist pogodio s 11 metara iako je Livaković dirao loptu.

 

Početkom nastavka doživjeli smo pravi potop. Švedska je od 53. do 64. minute zabila tri gola nakon vrlo slabe reakcije naše obrane. Strijelci su bili OlssonHallberg iStarnberg.

 

Benković je u 67. minuti glavom smanjio na 2:4, od 88. minute smo igrali s igračem više, ali to je bilo sve od Hrvatske.

 

U drugoj utakmici skupine Španjolska je slavila protiv Estonije s 5:0 pa su mladi vatreni završili na trećem mjestu u skupini i talentirana je generacija ostala bez europske smotre.

 

 

Odgovori