Nikolina Babić predsjednica teniskog Saveza uoči Davis Cupa (video)

Hrvatska teniska reprezentacija igra dvoboj Davis Cupa protiv Indije. Izbornik Vedran Martić napravio je izmjenu u parovima tako da će umjesto Ivana Dodiga uskočiti Franko Škugor. Šibenčanin će zajedno s Matom Pavićem pokušati u igri parovi osvojiti bod za Hrvatsku.

U razgovoru s nama Nikolina Babić, predsjednica teniskog Saveza, kaže kako je sve spremno za Davis Cup, da se vesele tom susretu u Hrvatskoj te da nakon osvajanja Davis Cupa naši navijači, gledatelji i ljubitelji tenisa ponovno mogu vidjeti naše igrače na terenu.

Također, bitno je promicati masovnost tenisa kako bi jednog dana imali nove profesionalne igrače, pa nadodaje kako su dosta programa otvorili. Istaknula je program „Tenis u školama“, koji je otvoren već u 30 škola. Kaže da će sigurno sljedeću školsku godinu još aktivnije i jače ući u programe.

Na pitanje kakav nam je tenis trenutno u Hrvatskoj odgovara:

Dobar. Apsolutno možemo reći da je dobar. U Davis Cupu smo uvijek u svjetskom vrhu što je bitno, sigurno da nam je želja Fed Cup dotjerati. Mi se nadamo da se naše igračice biti spremne. Vesele nas mladi i njihovi rezultati.

Otkriva kako je savez bio jako zapušten po pitanju svega, i odnosa i materijala i na koncu statuta, osnovnog materijala koji je dokument saveza:

Jako jako puno toga imamo za raditi i jako puno toga se zasada napravilo. Radimo na strategiji tenisa u narednih četiri godine, što mislim da je izrazito bitan dokument da se napravi i da se prati po čemu se radi.

Bez infrastrukture nema razvoja, znači nama ono što definitivno fali, a to smo naslijedili. Prošli predsjednik sa svojim rukovodstvom izgubio je Nacionalni teniski centar i to je strašno. Teško je bez njega dalje raditi. – objašnjava Nikolina Babić.

Za kraj, pitali smo predsjednicu teniskog Saveza što bi poručila gledateljima emisije Sport nedjeljom, koji su ujedno i ljubitelji tenisa, evo što odgovara:

Našim gledateljima pojačati ćemo što više domaćih turnira, pa stoga di će i biti da dođu da daju podršku, pogotovo u manjim sredinama. To su onda veliki događaji i stvarno ljudi to lijepo prihvate jer ipak se nešto događa u njihovom gradu, a tenis je uvijek lijepi i za igrat i za gledat.

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *