Određen sastav hrvatskih skijaških reprezentacija za sljedeću sezonu

Određen sastav hrvatskih skijaških reprezentacija za sljedeću sezonu

Na današnjoj sjednici Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza, određeni su sastavi reprezentacija (natjecatelji i treneri) za sezonu 2012/2013. Slijedećih dana održavaju se sastanci vezani uz planove rada…

Uz Ivicu Kostelića u sljedećoj sezoni, osim njegovih dosadašnjih članova ekipe, bit će i Fischerov serviser Leo Mussi koji već dugo godina radi za tvornicu Fischer, a bio je i dugogodišnji serviser poznatog talijanskog spustaša Christiana Ghedine. Leo Mussi će raditi kao dodatna potpora Ivičinom servisnom timu, prvenstveno u servisiranju i pripremi skija za brze discipline, ali i na još boljoj koordinaciji te povezanosti s proizvođačem skija Fischer.

I dalje smjer vodilja ovog olimpijskog ciklusa, koji završava na ZOI u Sočiju 2014., je osigurati što bolju logističku i trenersku potporu onima koji su to dosadašnjim rezultatima i zaslužili.

Tako su u cilju još bolje i kvalitetnije organizacije rada pojačane ekipe Sofije Novoselić, kojoj je dodan pomoćni trener-serviser Nikola Bahovec, i Dalibora Šamšala, kojoj je dodan pomoćni trener-serviser Mladen Bezjak.

Svojim odličnim prošlosezonskim rezultatima, velike nade hrvatskog skijanja, Saša Tršinski i Istok Rodeš prebačeni su u „višu“ reprezentaciju, odnosno iz C u B reprezentaciju, gdje su se pridružili sedmoplasiranom sa Svjetskog juniorskog prvenstva Mateju Vidoviću i Filipu Zubčiću.

Od natjecatelja u reprezentaciji više nisu Tin Široki, Sebastian Brigović, Tamara Zubčić i Marko Abramović koji na žalost nisu ostvarili zadane ciljeve i postigli očekivane rezultate. Hrvatski skijaški savez im se zahvalio na svemu učinjenom za hrvatsko skijanje, a ukoliko se u budućnosti dokažu svojim rezultatima imaju šansu ponovno biti u reprezentaciji u sezoni 2013/2014.

Dječja reprezentacija nastavila je s odličnim rezultatima, te se u prošloj sezoni vratila s najznačajnijeg me unarodnog dječjeg natjecanja Trofeo Topolino s četiri medalje i ekipnim četvrtim mjestom, a u sljedećoj sezoni nastavlja u istom sastavu s obzirom da ove godine nitko ne prelazi u FIS juniorsku kategoriju jer se pomiče dobna granica ulaska u FIS juniorsko skijanje za jednu godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *