Ozlijedio se Robert Seligman: „Dogodila mi se po prvi put u karijeri ozljeda unutar vježbe“

Ozlijedio se Robert Seligman i to u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Melbourneu.Već na samom startu vježbe stradao mu je prst ruke zbog čega nije mogao završiti vježbu, stoga je sa 7,200 bodova zauzeo je 8. mjesto.

Na žalost dogodila mi se po prvi put u karijeri ozljeda unutar vježbe. Moram reći da sam se vrlo dobro osjećao prilikom nastupa u finalu. U finalu sam htio nastupiti s pojačanom vježbom u odnosu na onu iz kvalifikacija. Dobro sam se zagrijao, kao prvi sam nastupio, krenuo sam vrlo dobro, s dva „spindla“ i kada sam krenuo na jednu hvataljku, napravio sam gotovo do kraja element, ali skliznula mi je ruka. Prilikom pada, zapetljao mi se prst oko hvataljke i kada sam pao dolje, vidio sam da je totalno prst bio dislociran, „ispao“…

Ističe kako se još ne zna je li u pitanju lom te da će u ponedjeljak doći u Hrvatsku i odmah napraviti snimku. Također, kaže kako mu se ovo nije nikada ranije dogodilo, nego sad na početku jedne sezone sa skoro 34 godine. Vjeruje da će se brzo rehabilitirati.

I s puno težim ozljedama sam trenirao tako da se nadam da ću za 2,5 tjedna ipak nastupiti na Svjetskom kupu u Bakuu pa odmah zatim i u Dohi. Ali, najvažnije je da ovo što prije zaliječimo zato što je Europsko prvenstvo krajem svibnja – poručio je Robert Seligman.

Amerikanac Stephen Nedoroscik osvojio je zlato na konju s hvataljkama u Melbourneu s 15,400 bodova, srebrni je Iranac Saeedreza Keikha (15,033), a brončani Japanac Kohei Kameyama (14,833).

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *