Planiniću i Lončaru isplaćeni dugovi, Himki se okreće košarci

Financijska je kriza pokosila klub u najosjetljivijem trenutku, kada hrvatskim reprezentativcima Krešimiru Lončaru, Zoranu Planiniću i suigračima sjajno ide u Euroligi, natjecanju u kojem se pokazuju legitimnim kandidatima za Final Four. Igrači nisu bili dobili plaću za posljednja tri mjeseca, trener za četiri, a od 15. siječnja su čak i u štrajku.

Nedavno je na sastanku s Vladom Moskovske regije, inače glavnim financijerom kluba, dogovoreno da će dug od 174 milijuna rubalja (5.75 milijuna dolara) biti saniran i to se dogodilo danas, posljednjeg dana siječnja.

“Vlada je održala svoju riječ i privukla sponzore koji su nam pomogli da se izvućemo iz financijske krize. Zatvorili smo sve dugove i sada se možemo okrenuti igranju košarke. Klub želi zahvaliti svima koji su nam pripomogli da prebrodimo i ovu krizu”, stoji u priopćenju ruskog kluba.

Himki je u posljednje tri utakmice Eurolige upisao dva poraza, čime si je maksimalno zakomplicirao situaciju za prolazak skupine F, iako je kraj druge faze natjecanja još daleko. Ruska momčad sljedeću utakmicu igra u petak u Vitoriji protiv Caje Laboral.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *