Tyson predstavio svoju monodramu u Las Vegasu

Tyson predstavio svoju monodramu u Las Vegasu

Mike Tyson (45), jedan od najboljih boksača u teškoj kategoriji svih vremena, u subotu je u Las Vegasu održao premijeru monodrame o svom životu…

– Dobrodošli u moju dnevnu sobu – rekao je najmlađi svjetski profesionalni prvak u povijesti teške kategorije pred 740 rasprodanih mjesta u lasvegaškoj dvorani MGM Grand, mjestu na kojem je boksao neke od najvećih borbi u svojoj karijeri.

– Mnogi od vas zasigurno se pitaju što večeras radim ovdje na pozornici. Priznajem vam da mi niti samom to nije jasno – dodao je Tyson uoči svoje životne priče koju će uskoro na američkoj turneji ispripovijedati brojnim gledateljima u komadu kojeg je koautor, i koji je nazvao “Mike Tyson: Neosporna istina, uživo na pozornici”.

Publici je smireni Tyson ispričao sve: od rođenja do današnjih dana. Govorio je o majci prostitutki koja je umrla kad je imao 16 godina, ocu svodniku kojega nikad nije upoznao i razlozima zbog kojih je kao maloljetnik ogrezao u teškom kriminalu dok ga njegov trener Cus d’Amato na koncu nije uspio okrenuti boksu uspjevši ubrzo realizirati njegov čudesan talent.

Govorio je o propalom braku s tada slavnom afroameričkom glumicom Robin Givens, koju je, otkrio je, zatekao u preljubničkoj aferi s glumcem Bradom Pittom, te o slučaju navodnog silovanja iz 1992. godine zbog kojeg je u zatvoru odsjedio tri godine, premda i dalje tvrdi da je bio nevin.

– Otišao sam u zatvor za nešto što nisam učinio – rekao je.

Također je publiku Tyson upoznao s pozadinom svog bankrota 2003. godine, koji je uslijedio nakon propasti njegova drugog braka, kao i o tragičnoj smrti njegove četverogodišnje kćerkice u kućnoj nesreći 2009. godine.

Monodramski je komad za Tysona, uz asistenciju njegove treće i današnje supruge Kiki, napisao holivudski scenarist i redatelj Randy Johnson.

– Mislim da s ovom predstavom Tyson bez ustezanja može na Broadway kao i na londonski West End. Mike je u sebi otkrio prirodnog zabavljača – rekao je Johnson.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *