U sklopu ljetnih priprema rukometnog kluba PPD Zagreb ostvario još jednu pobjedu nad slovenskim Trebnjem!

U sklopu ljetnih priprema rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, na ulasku u četvrti tjedan od početka okupljanja, najbolji su hrvatski rukometaši odigrali i treću prijateljsku utakmicu, a ovoga puta protivnik im je bio slovenski prvoligaš Trimo Trebnje.

U trećoj pripremnoj utakmici trener Igor Vori na tribinama je ostavio kružnog napadača Marina Šipića zbog lakše ozljede, kao i desnog vanjskog Luku Lovru Klaricu, odnosno lijevo krilo Davora Ćavara.

Prvo poluvrijeme

Hrvatski rukometni prvaci susret su otvorili u sastavu Matej Ašanin na golu, Josip Božić-Pavletić i David Mandić na krilima, Darko Stojnić na mjestu kružnog napadača, te s vanjskom linijom Miloš BožovićFilip Vistorop i Mario Vuglač. U fazi obrane umjesto Miloša Božovića ulazio je Nemanja Obradović.

Gosti su se, pak, suprotstavili sedmorkom Urh Brana (vratar), Cirar i Florijančić (krila), Grbić (kružni napadač), Potočnik-Kotar-Dobovičnik (vanjska linija).

Uvodne minute protekle su u brzom ritmu, s dosta grešaka s jedne i druge strane, a kada su Slovenci preko Cirara s krila postigli pogodak za 4:4 u 7. minuti vidno iznervirani trener PPD Zagreba Igor Vori pozvao je prvu minutu predaha.

Istom mjerom, pri rezultatu 8:8, u 14. minuti odgovorio je trener rukometnog kluba Trimo Trebnje, legendarni slovenski rukometaš Uroš Zorman, a u toj prvoj četvrtini igre u napadačkom su se dijelu istaknuli Filip Vistorop kod Zagreba i Gal Cirar kod Trima, svaki s po tri pogotka.

Koliko je prvo poluvrijeme bilo izjednačeno najbolje govori i podatak da se čitavo vrijeme igralo gol za gol, a u 21. minuti rezultat je bio 11:11. Najbolji pojedinac tog dijela susreta s pet je skupljenih obrana bio vratar slovenskog prvoligaša Urh Brana.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena uspjeli su Zagrebaši doći do dva pogotka prednosti kada je Matej Hrstić sjajno ukrao jednu loptu te sam realizirao kontra napad. Svojim prvi pogotkom na utakmici lijevi je vanjski postavio rezultat 13:11.

Do isteka 30. minuti uspjeli su hrvatski rukometni prvaci održati tu prednost te se na predah otišlo pri rezultatu 18:16 u korist PPD Zagreba.

Drugo poluvrijeme

U uvodnim minutama nastavka igralo se i dalje gol za gol, a Zagreb je nakon prve trećine drugog dijela utakmice uspio svoju dvostruku prednost i udvostručiti. Rezultat je u 40. minuti bio 26:22 nakon što je Filip Vistorop uspješno realizirao sedmerac.

U 45. minuti na semaforu je stajao rezultat 28:24 za Zagreb, a u tim je trenucima Vistorop nažalost promašio dva sedmerca i tako propustio priliku da se uđu u mirnu završnicu.

U 50. minuti trener Igor Vori zove minutu predaha pri vodstvu Zagreba 29:26, ali nakon odmora bolje reagiraju gosti koji rade seriju 2:0 i smanjuju vodstvo domaćina na -1 u svega nekoliko minuta.

Do konca susreta Zagrebaši su, ipak, uspjeli održati minimalnu prednost i na koncu slaviti rezultatom 31:30 (18:16).

Cirar prvi strijelac utakmice, kod Zagreba raspucani Vistorop i Hrstić

U napadačkom segmentu igre najraspoloženiji su bili Filip Vistorop i Matej Hrstić, svaki s po pet pogodaka. Luka Mrakovčić i David Mandić dodali su po četiri gola, dok se Mario Vuglač u tri navrata upisao u strijelce.

Prvi strijelac utakmice, a time naravno i gostiju, bio je Gal Cirar koji je postigao šest pogodaka. Po četiri su gola dali Marko Kotar i Dino Hamidović.

Što se vratara tiče tu su, pak, gosti bili nešto uspješniji. Naime, Urh Brana (5), Aleksandar Tomić (5) i Urban Levičar (1) su kombinirano obranili 11 lopti. S druge strane, Matej Ašanin (3) i Todor Jandrić (3) obranili su šest protivničkih udaraca.

PPD Zagreb: Jandrić 3 obrane, Ašanin 3 obrane; Vistorop 5, Mrakovčić 4, Mandić 4, Božić-Pavletić 2, Burić 1, Srna, Vuglač 3, Obradović, Stojnić 1, Božović 1, Matanović 1, Ravnić 2, Hrstić 5, Mlakar 2, Grahovac, Vlah

Trimo Trebnje: Urban 1 obrana, Tomić 5 obrana, Brana 5 obrana; Rašo 4, Davidović, Grozdjek, Dobovičnik 1, Hamidović 4, Ozgur 2, Kotar 4, Kamnikar 1, Potočnik 1, Udovič 3, Pandev, Grbić, Cirar 6, Florijančić 2, Dular 2

 

Dvoboj s Goricom za četvrtu ovosezonsku provjeru

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *