(VIDEO) Dario Šimić, Igor Cvitanović i Andrija Kačić Karlin: Kako će sport preživjeti koronavirus?

Donosimo 604. izdanje emisije te odgovore na brojna pitanja koja znače jako puno za naš sport. Koronavirus napravio je veliki kaos u svijetu, a brojni stručnjaci upozoravaju da nas je ulovio nespremne. Sport će uvijek ostati, ali u kakvom obliku? Kriza je došla vrlo brzo i nagrizla je sve grane sporta. Gosti emisije bivši hrvatski nogometni reprezentativci Dario Šimić te Igor Cvitanović i dugogodišnji sportski novinar Andrija Kačić Karlin otvoreno su govorili o tome kako će sport preživjeti koronavirus.

Ukoliko ne bude HNL-a, postavlja se pitanje znači li to kraj vrhunskog sporta u Hrvatskoj. Andrija Kačić Karlin govori da se čovječanstvo po prvi puta susrelo s ovakvim velikim problemom te da je nogomet nažalost imao bitnu ulogu u širenju koronavirusa jer okuplja najviše ljudi, stoga smatra da su UEFA te savezi kasno reagirali. S druge strane Dario Šimić bi volio da se završi nogometno prvenstvo. Smatra da bi to bila jedna mala pobjeda i misli da ćemo svi morati napraviti suživot s koronavirusom.

Hrvatski nogomet se ne zasniva na gledateljima što se tiče prodaje ulaznica, već će klubovi financijske gubitke osjetiti kroz transfere. Igrači se neće moći kupovati, prodavati niti pokazivati, objasnio je Igor Cvitanović. Nadodaje da će se HNL morati završiti jer će se možda i od TV prava nešto uzeti, ljudi će gledati sve preko malih ekrana jer nisu u mogućnosti ići na stadion.

Mi imamo i problem 2. HNL, oni ne žele igrati. Nemaju za putne troškove, radije ne bi igrali. Prva liga je smanjena na 10 klubova, smanjena je baza te je manje hrvatskih nogometaša koji mogu igrati i razvijati se. Dakle, 2. HNL bi trebala biti razvojna, ali ona se sada ne igra. Di bi se trebali razvijati hrvatski nogometaši? – izjavio je Dario Šimić

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Igor Cvitanović nadovezao se s činjenicom da HNS treba svima omogućiti mirno završavanje sezone. U nastavku emisije govorili smo o rukometu sa Stipom Mandalinićem, rukometašem njemačkog Füchse Berlina, čiji dres nose hrvatski rukometaši Marko Kopljar i Jakov Gojun. Na kraju razgovora, otkrio nam je jednu zanimljivost koju možete pogledati ovdje.

Svratili smo i do Osijeka gdje su se nogometaši vratili treninzima i vjeruju kako će sve ovo brzo biti iza njih. Neće im biti problem trenirati i za pola plaće prema mjerama koje su svi prihvatili unisono jer povratak na zelene travnjake nema cijenu. Više o izgradnji Pampasa pročitajte klikom na poveznicu.

Slijedite trenažne dane, opisane po bojama i rednom broju uz pomoć Tomislava Dolušića, prof. kineziologije i osnivača Hard body & Born2Flow trening sustava i Hard Body & Born2Flow Master trenera Marka Vrbljanina. A sve o onome što trebate znati o očuvanju mentalnog i tjelesnog zdravlja govorili su psiholog i mentalni trener Igor Čerenšek te kondicijski trener i vlasnik Body & Mind Igor Blažinčić.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *