(VIDEO) Nikola Obrovac: „Dok ne postanem najbolji neću stati“

Nikola Obrovac plivački prvak Hrvatske i rekorder na 50 te 100 metara prsno. 2016. godine postao europski juniorski prvak, na zadnjem seniorskom svjetskom i europskom prvenstvu dvaput je osvajao 14. mjesto. Zanimljivo je da je prije nekoliko godina među tri tisuće mladih plivačkih nada iz cijelog svijeta upravo njega i sestru Luciju kao svoje učenike odabrao trener legendarnog olimpijskog pobjednika Michaela Phelpsa, Bob Bowman.

Nikola ima 21 godinu a prije tjedan dana proživio je pravu dramu, u pitanju je trom u ruci koji mu se pojavio nedavno. Iako mu je bolje i dalje će narednih nekoliko mjeseci morati piti lijekove. Kaže da je opasnost izbjegnuta te da treba samo mirovati kako bi sve bilo u redu. Sada su i bazeni otvoreni, ali i dalje ne može baš plivati s desnom rukom. Ističe, bez obzira na sve to vratiti se u vodu osjećaj je neopisiv.

Zanimalo nas je je li u globalu zadovoljan s razvojem svoje karijere od 2014. do 2020. godine, kaže da ono što je dobro postigao u zadnjih nekoliko godina jest to što se počeo ozbiljnije baviti i rehabilitacijskom stranom te prevencijom ozljeda. Također, objašnjava kako se svatko bori protiv ozljeda ili napretka te da će uvijek biti situacija koje će ih srušiti, iz kojih se moraju ustati. Njegova ljutnja je bila jer je imao osjećaj da ljudi ne razumiju to kroz što on prolazim.

Moja želja je napredovati dokle god ću imati priliku i mogućnost. To je ono zadovoljstvo kada sam na natjecanju i pogledam semafor i vidim da sam popravio vrijeme za par stotinjki… Moj krajnji cilj bez kojeg se ne bih volio maknuti iz plivanja je da budem najbrži prsaš u povijesti. – otkriva Nikola

Našem plivačkom prvaku nedostaje sekunda da to i ostvari. Kaže da je to dugi put, ali da nije nemoguće.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *