Euro 2024: Utakmice Danas Nogomet; Kladionica prognoze: Francuska – Belgija

Susret osmine finala Europskog prvenstva 2024. između Francuske i Belgije zasigurno će biti zanimljiv. Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, 1. srpnja 2024. u 18:00 sati. u Düsseldorfu. Pobjednik će igrati dalje protiv Portugala ili Slovenije, tako da su ulozi veliki.

Nastup Francuske

Učinak Francuske u grupnoj fazi nije bio sjajan. S obzirom na njihov napadački arsenal, posebno je šokantno što se tako loše izvode pred golom. Njihove tri utakmice grupne faze rezultirale su s manje od 2,5 postignuta gola. Pozitivno, Francuska nije izgubila u prethodnih 11 službenih utakmica, niz koji se proteže sve do Svjetskog prvenstva 2022. Godine.

Forma u Belgiji

U grupnoj fazi Belgija je također podbacila očekivanja, završivši sa samo četiri boda u skupini u kojoj su bile Rumunjska, Slovačka i Ukrajina. Dodatno, sve njihove utakmice u skupini imale su manje od 2,5 postignuta gola. Svrstavaju se među momčadi s najviše udaraca na gol (6,0 po utakmici), ali su zabili samo dva puta s xG od 4,3. Belgija je povijesno napredovala do četvrtfinala na posljednja dva Europska prvenstva, ali njihov nastup u ovom trenutku dovodi u pitanje njihovu budućnost.

Predviđanje utakmice

Ova utakmica je još nepredvidivija jer su i Francuska i Belgija podbacile u grupnoj fazi. Realno je očekivati ​​žestoku borbu s golovima obje momčadi s obzirom na kalibar oba sastava. Oba kluba moraju pobijediti u ovoj utakmici, a uz pritisak nokaut utakmice mogu pokazati svoje prave boje.

Savjeti za prognozu i klađenje

Uz respektabilne koeficijente za pobjedu, kladionice u ovom susretu naginju Francuskoj. Kladiti se da će Francuska pobijediti u regularnom vremenu s koeficijentom 1,90 izgleda kao mudar potez, s obzirom na njihov potencijal i prošli uspjeh u utakmicama s visokim ulozima.

Odgovori