Kladionica Prognoze EURO 2024: Engleska vs Švicarska

Četvrtfinale EURA 2024. nastavlja se u Düsseldorfu uzbudljivom utakmicom između Engleske i Švicarske. Zakazano za 6. srpnja 2024., ovaj okršaj u Merkur Spiel-Areni odredit će koja će momčad napredovati na final four.

Engleska

Unatoč nesigurnoj igri u posljednjoj utakmici, kladionice favoriziraju Englesku. Ipak, očekujte natjecateljsku utakmicu, pogotovo u uvodnoj fazi. Obje će momčadi vjerojatno dati prednost obrani.

Očekuje se više golova u drugom poluvremenu, s tečajem 2,16 na ovakav ishod. Uzimajući u obzir mogućnost da se tijesna utakmica proširi i na jedanaesterce.

Što se tiče strijelaca, Harry Kane je jak konkurent s koeficijentom od 2,87 za postizanje pogotka, a Jude Bellingham ima koeficijent 4,75.

Engleska ima snažan međusobni rezultat protiv Švicarske u posljednjem desetljeću, pobijedivši pet puta. Međutim, njihova igra za EURO 2024. otkrila je ranjivosti. Bliski susreti protiv Danske i Slovenije, te tijesan bijeg u osmini finala, istaknuli su borbe Engleske za dominacijom.

Švicarska

Za kombinirane oklade, dvostruka šansa na Švicarsku (X2) u kombinaciji s manje od 2,5 gola u regularnom vremenu mogla bi biti pametna igra, dostupna uz tečaj od 2,22. Klađenje na točan rezultat 1:1 daje tečaj 5,50, remi 0:0 je 6,33, a pobjeda Švicarske 0:1 8,00. Švicarac Breel Embolo nudi koeficijent 4,75 na pogodak, a Dan Ndoye 7,50.

Švicarska je bila ugodno iznenađenje. Nakon jakog nastupa u skupini, uključujući pobjedu protiv Mađarske i težak remi s Njemačkom, u osmini finala uvjerljivo su porazili Italiju. Njihova disciplinirana i kohezivna igra mogla bi predstavljati značajan izazov za Englesku.

Predviđanje

Ovo četvrtfinale obećava da će biti taktička borba s obje momčadi s naglaskom na stabilnost obrane. Dok im individualni talent Engleske daje malu prednost, švicarska forma i momčadska kohezija mogli bi ih dovesti do iznenađenja. Čini se vjerojatnim remi u regularnom vremenu, pripremajući pozornicu za dramatičnu završnicu kako bi se odredilo tko ide u polufinale EURO 2024.

Odgovori