Nogomet prognoze HNK Rijeka vs NK Slaven Belupo

26. svibnja 2024. u 15:00 H, HNK Rijeka i NK Slaven Belupo igrat će finalnu utakmicu SuperSport HNL-a na Stadionu Rujevica u Rijeci. Ova utakmica dio je posljednjeg kola sezone, koju NK Slaven Belupo nakon teške sezone želi završiti dobro, dok se HNK Rijeka nada zadržati dominantnu poziciju u prvenstvu.

HNK Rijeka ima 71 bod iz 35 utakmica – 22 pobjede, 5 neodlučenih i 8 poraza – te je u ovom susretu druga na ljestvici SuperSport HNL. Rijeka je na dobrom glasu, iako je njihova nedavna igra nedosljedna. U dosadašnjih pet utakmica trijumfirali su samo jednom (3-0) protiv HNK Gorice, ali su četiri puta izgubili od NK Varaždina, GNK Dinamo Zagreb, NK Lokomotiva Zagreb i NK Osijek. Njihov posljednji neuspjeh, 2-0 poraz od NK Osijeka, otkrio je zabrinjavajuće pogoršanje njihove igre kako se približavaju ovoj odlučujućoj utakmici.

S druge strane, NK Slaven Belupo ima 33 boda iz 35 utakmica, od toga 9 pobjeda, 6 neodlučenih i 20 poraza, što ga stavlja na deveto mjesto u ligi. S jednom pobjedom (4-1) nad HNK Goricom i četiri poraza od HNK Hajduk Split, NK Istra 1961, NK Lokomotiva Zagreb i GNK Dinamo Zagreb, njihov nedavni učinak sličan je onom Rijeke. Gotovo su izgubili 3-2 od zagrebačkog Dinama u posljednjoj utakmici, pokazujući da unatoč niskom rangu i dalje mogu biti prijetnja.

U prethodnim susretima, HNK Rijeka uživa značajnu prednost protiv NK Slaven Belupa igrajući kod kuće. Uz gol-razliku 69-32 u svoju korist, Rijeka je slavila 23 puta, remizirala 12 puta, a izgubila samo 4 od 39 utakmica. Uz deset međusobnih susreta ova dva kluba na stadionu Rujevica, pobjeda Rijeke od 2:0 najčešći je ishod. Rijeka je ostvarila 37 pobjeda, 27 remija i 15 poraza od ukupno 79 susreta, čime je svoju nadmoć pokazala gol-razlikom 118-75.

  • Na temelju ovih brojki i trenutne forme momčadi, predviđa se da će HNK Rijeka pobijediti u ovoj utakmici.

Iako u zadnje vrijeme ne igra dobro, Rijeka je favorit zbog opće snage, prednosti domaćeg terena i boljeg udjela u međusobnom rezultatu u odnosu na Slaven Belupo. Stoga se očekuje da će HNK Rijeka u ovoj utakmici pobijediti s 2-0 ili 2-1.

Odgovori