Nogomet prognoze NK Lokomotiva vs HNK Hajduk Split

Na stadionu Kranjčevićeva 25. svibnja 2024. NK Lokomotiva Zagreb će igrati protiv HNK Hajduk Split u, čini se, uzbudljivoj SuperSport HNL utakmici. Oba su kluba usredotočena na osiguravanje svojih mjesta na prvenstvenoj tablici kako se sezona bliži kraju. S 51 bodom iz 35 utakmica NK Lokomotiva Zagreb trenutno je na petoj poziciji, a HNK Hajduk Split na trećem mjestu sa 65 bodova.

Ishodi posljednjih utakmica NK Lokomotive Zagreb bili su nedosljedni. U posljednjoj su utakmici remizirali 3-3 protiv NK Rudeša, izgubili su dvije protiv GNK Dinamo Zagreb i NK Osijek, te osigurali dva trijumfa nad HNK Rijekom (3-1) i NK Slaven Belupom (2-1) u zadnjih pet utakmica. Njihovu je sezonu karakterizirala ta nedosljednost, pa će jedva čekati da im bude dobro kod kuće.

S druge strane, HNK Hajduk Split pokazao je veću postojanost i čvrstinu. U posljednjih pet utakmica remizirali su s NK Istrom 1961, izgubili samo jednom (1-0) od NK Varaždina, te tri puta slavili protiv NK Slaven Belupa, NK Rudeša i HNK Gorice. Ulaskom u ovu utakmicu, splitski Hajduk ima znatnu prednost zbog svoje izuzetno dobre izvedbe na gostovanjima, zbog koje je ove sezone u gostima u prosjeku bilježio 1,88 poena po utakmici.

Međusobni skor ova dva kluba povijesno značajno naginje u korist HNK Hajduk Split. Hajduk Split je dobio 26 od 44 susreta, dok je NK Lokomotiva Zagreb dobio samo 7 od 44 susreta, a 11 je završilo neriješeno. Njihova posljednja utakmica, koju je splitski Hajduk dobio 3-1, naglasila je njihovu dominaciju.

Oba kluba će pokušati iskoristiti svoje prednosti u ovoj sljedećoj utakmici. Iako je domaći rezultat NK Lokomotive Zagreb osrednji, moglo bi biti vrlo važno mogu li iskoristiti obrambene slabosti splitskog Hajduka.

  • Predviđanja kažu da će HNK Hajduk Split pobijediti u utakmici protiv NK Lokomotiva Zagreb u 36. kolu SuperSport 1. HNL-a.

Odgovori