Nogomet prognoze NK Varaždin vs NK Osijek

Dana 25. svibnja 2024. NK Varaždin i NK Osijek igraju utakmicu SuperSport HNL na stadionu Varteks u Varaždinu, Hrvatska. Ova utakmica 36. kola, koja je na rasporedu u 17 sati po lokalnom vremenu, prilika je za oba kluba da dođu do ključnih bodova na kraju lige.

NK Varaždin u ovom trenutku ima 42 boda iz 35 utakmica i nalazi se na šestom mjestu prvenstvene ljestvice. Ove sezone imaju deset pobjeda, dvanaest remija i trinaest poraza. Varaždinci su bili nekonstantni u prethodnih pet utakmica, pobjedama nad HNK Hajduk Split, NK Rudeš i HNK Rijeka, ali su poraženi i od GNK Dinamo Zagreb i NK Istra 1961, i tako pokazali svoje slabosti. Zabrinutost izaziva i domaća izvedba Varaždinaca, koji na domaćem terenu bilježe samo 1,24 poena po utakmici, što možda nije dobro protiv Osijeka koji je žestok protivnik.

Nasuprot tome, NK Osijek odigrao je 35 utakmica i osvojio 54 boda, što je dovoljno za četvrto mjesto, uz 15 pobjeda, 9 remija i 11 poraza. Osijek u posljednje vrijeme igra dobro; poraženi su od GNK Dinamo Zagreb i NK Istra 1961, ali su i pobijedili HNK Goricu, NK Lokomotivu Zagreb i HNK Rijeku. Oni su u prednosti u ovoj utakmici zbog svoje relativno dobre izvedbe u gostima, što im je značilo prosjek od 1,29 poena po utakmici.

Natjecanja između Varaždina i Osijeka uvijek su bila žestoka. U šest od šesnaest susreta trijumfirao je Osijek, četiri Varaždinci, a šest je završilo remijem. Činjenica da je njihov posljednji susret završio neriješenim rezultatom 1-1 sugerira da su oba kluba sposobna pružiti težak izazov jedan drugome.

S prethodnim utakmicama s prosjekom od 2,63 gola po utakmici i BTTS-om (Both sides to Score) koji se pojavljuje 63% vremena, čini se da obje strane imaju tendenciju zabijati golove i predavati se. Ovo je ukupna statistika sezone. Ovo sugerira da postoji dobra šansa da će obje strane postići gol u svom sljedećem susretu.

  • Po trenutnom učinku i ljestvici, NK Osijek je donekle ispred. Njihov poboljšani položaj u ligi i pouzdanija igra u gostima pokazuju da imaju veće šanse za pobjedu ili barem remi. No, nije sasvim isključeno da bi NK Varaždin mogao nešto poremetiti, pogotovo ako iskoristi prednost domaćeg terena.

Odgovori