21. izdanje Pannonian Challenge festivala u Osijeku

Ove godine uvod u ljetne Olimpijske igre bit će Pannonian Challenge festival, koji sprema ekstremno dobru zabavu s lijeve i desne obale Drave i to od 3. do 7. lipnja. Organizatori su najavili novu dimenziju sportskog, glazbenog i popratnog programa. Skate part u Osijeku ostaje najveći i najbolje opremljen u ovom dijelu Europe te ove godine ugostit će svjetska sportska imena koja će u Osijeku, kao posljednjoj stanici prema Olimpijskim igrama u Tokiju, pokazati i testirati svoje vještine.

Na desnu stranu Drave, točnije na novi trg u Tvrđi ispred Društveno-kulturnog centra Stara pekara, preselio se festivalski glazbeni program, gdje će odjekivati taktovima najpoznatijih glazbenika u Hrvatskoj i regiji.  Vojko V, Brkovi, TBF, Edo Majka, Frenkie, Bad Copy, Krankšvester, Majke i M.O.R.T. potvrdili su svoj dolazak na Pannonian, a osječki DJ – evi Omer i Umbo uskočit će sa svojim već dobro poznatim playlistama.

Direktor festivala Jurica Barać ističe:

 

 

Sretan sam što zajedno sa svojim timom mogu najaviti 21. Pannonian Challenge! Od 3. do 7. lipnja čeka nas sigurno najuzbudljiviji i najekstremniji Pannonian do sada jer ove godine pomičemo granice još dalje. Dovodimo preko 300 najboljih sportaša svijeta, radimo veliku rekonstrukciju skate parka te uvodimo nove discipline i projekte koji će obilježiti nadolazeće godine Pannoniana. Ove godine imamo čast predsjedati Europskom unijom koja nudi velike prilike za sport i mlade. Na tragu toga s ponosom najavljujem ERASMUS+ projekt koji je Udruga Pannonian dobila u suradnji s partnerima iz Estonije, Ukrajine, Slovenije, Poljske i Irske. Osim toga, Pannonian će dati svoj doprinos i Olimpijskim igrama – Igor Vukadinović Poky sudit će u kategoriji BMX, Zdenko Liška Lile sudjelovati u izgradnji parka za Igre, a i naš Marin Ranteš cilja na odlazak u Tokyo. Ovo je mega iskorak i ogroman ponos svih nas koji godinama radimo na razvoju urbanih sportova. Hvala svima na podršci.

Organizatori su najavili i drugi Challenge Tour koji će od ožujka do svibnja turirati u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, a po prvi put održat će se i biciklističko adrenalinsko natjecanje MTB Downhill u Orahovici. Sva tri izdanja Challenge Toura prijavljena su kao C1 događaj na kojemu će gostujući BMX vozači skupljati bodove za Olimpijske igre.

PC XX: The Story” svoj će interkontinentalni debi imati u New Yorku u ljeto ove godine, nakon čega će putovati svijetom kroz osam izložbi Type Directors Cluba-a u SAD-u, Kanadi, Kini, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Južnoj Koreji, Španjolskoj i Tajlandu.

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *