Ivica Skelin:”Hrvatska protiv svake reprezentacije na svom parketu mora biti favorit” (video)

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Ivica Skelin objavio je popis kandidata uoči nastavka kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Kini.

Skelin je za dvije domaće utakmice protiv Rumunjske i Nizozemske, koje su na rasporedu 23. i 26. veljače u Zadru, pozvao 18 igrača.

“Igramo kod kuće i Hrvatska protiv svake reprezentacije na svom parketu mora biti favorit. Rumunji imaju dosta dobrih klupskih igrača, dobra su i kompaktna ekipa, dobro trče. Nizozemce bolje poznajemo. Oni imaju sedam-osam dobrih igrača, a glavna snaga su im visoki centri i šuterska linija. Imaju i dobrog playmakera koji dolazi iz španjolske lige,” kazao je izbornik Skelin.

Hrvatska je u prva dva kola upisala dva poraza. U Nizozemskoj je izgubila 61-68, a potom kod kuće od Italije 64-80.

“Nakon dva uvodna poraza ove dvije utakmice su iznimno važne, pobjede su imperativ. Svi smo svjesni kakve su bile prve dvije utakmice,” dodao je Skelin.

Izbornik je naglasio kako imamo dosta problema s ozljedama.

“Imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima, a to se prije svega odnosi na bekove. Popović, Stipčević, Katić i Ramljak su trenutačno ozlijeđeni i njihova situacija je neizvjesna. Pokušat ćemo ih osposobiti za prvu ili za drugu utakmicu,” kazao je Skelin dodavši kako je Tomislav Zubčić otkazao nastup u reprezentaciji.

“Rekao nam je kako se njegovi planovi ne poklapaju s planovima reprezentacije. Damjan Rudež je nedavno našao novi klub koji je tražio da ne nastupi za reprezentaciju, dok je Luka Božić otkazao iz osobnih razloga.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *