6.Zagreb Open Grand Prix 2019. (video)

Posljednjeg dana natjecanja na vrlo jakom hrvačkom Grand Prix Zagreb Openu, u borbama za medalje Hrvatska je imala petoricu boraca pri čemu je u osvajanje odličja bio siguran samo finalist Božo Starčević (77 kg). Štoviše, nadjačavši Turčina Emrea Basara (2:1), Božo je turnir i osvojio i to peti put zaredom!!

Preostala četvorica naših borili su se za broncu i to s polovičnim ishodom i uz dijametralno suprotne raspone kada je u pitanju sportska sreća.

Najbolje je prošao 18-godišnji Siščanin Karlo Kodrić (82 kg), kadetski prvak Balkana iz 2017., koji je u repasažu pobijedio Mađara Tolara, a potom je broncu dobio bez borbe jer se gruzijski mu protivnik Rikadze ozlijedio dan prije. – Lani sam na ovom turniru bio peti, a sada sam treći. Ovo mi je bila jako dobra priprema za moj glavni ovogodišnji cilj a to je Prvenstvo Europe do 23 godine u Novom Sadu – kazao je nadareni mladac. Posve suprotno iskustvo – posvemašnje odsustvo sportske sreće – doživio je Danijel Janečić (67 kg). Čovjek je u borbi za broncu poveo s 4:0, čak je imao suparnika u zahvatu za tuš, no morao je predati borbu nakon samo minutu i 40 sekundi okršaja kojim je dominirao.

Bolje sreće bio je pak Ivan Lizatović (60 kg) koji se za svoje četvrto postolje na ovom turniru izborio pobjedom nad jednim od nekoliko korejskih Kimova (4:3) koji su nastupili u Zagrebu, a superteškaš Marko Koščević (130 kg)  u borbi za broncu ipak se nije othrvao kilogramima Bugara Metodijeva (0:5).

Sveukupno, bio je to jako dobro organizirani turnir na kojem su Hrvatski hrvački savez i Savez hrvačkih sportova grada Zagreba položili ispit za nastavak tradicije a možda, u doglednoj budućnosti, i za neko veće natjecanje od jednog od četiri turnira iz Ranking Series.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *