ATP Nica: Montanes bolji od Monfilsa u finalu

Nakon što je projurio prvim setom finalnog ogleda koji je nakratko bio prekinut zbog kiše, Montanes je prvi stigao do breaka i u drugom setu. Gaël Monfils, koji je za nastup na ovom turniru dobio pozivnicu organizatora, uspio je nadoknaditi zaostatak, ali je Montanes bolje odigrao tie-break. Zanimljivo da je iskorištenost break-lopti bila na maksimalnoj razini u meču, Montanes je realizirao sve četiri prilike koje je izborio, a Monfils jednu.

Montanes je osvojio svoj šesti naslov u karijeri, ali prvi nakon srpnja 2010. godine u Stuttgartu, kada je u finalu također pobijedio Monfilsa. Veteran iz Barcelone svih je 11 finala u karijeri odigrao na zemljanoj podlozi. Trenutno drži 82. mjesto na ATP ljestvici, ali je s ovom pobjedom izborio povratak među 50 najboljih. Najbolje rangiran, na 22. mjestu, bio je u kolovozu 2010. godine.

Gaël Monfils, svojedobno sedmi tenisač svijeta, a trenutno tek na 109. poziciji, i ovom prilikom je potvrdio da nije baš igrač za finala. Ovo mu je bio 18. u karijeri, te 14. koji je izgubio. Zadnji od četiri naslova pobjednika osvojio je krajem 2011. godine u Stockholmu…

 

ATP Nica, finale:

Montanes – Monfils 6-0, 7-6(3)

Odgovori