BICIKLOM DO VRHA BIOKOVA MOŽE SVATKO-EVO KAKO

BICIKLOM DO VRHA BIOKOVA MOŽE SVATKO-EVO KAKO 🚴‍♂️

Vrh planine Biokovo, Sveti Jure, treći je najviši vrh Hrvatske. Sa svoja 1762 metra, nadvisuju ga tek dva vrha Dinare, Dinara i Žrvanj. Kad znamo ovo, zanimljivo je znati činjenicu da se na Svetog Juru možete uspeti biciklom. A ne morate biti u nevjerojatno dobroj formi. Tajna je u – električnim biciklima

ODUŠEVLJENI PRIRODOM
Dokazala su nam to prije nekoliko dana dvojica talijanskih rekreativaca. Unajmivši električne bicikle u Bluesun hotelu Alga 4* ( https://www.tucepihotelalga.com/ ) u Tučepima, entuzijasti iz Pescare krenuli su na Svetog Juru oko 7 sati, da bi se u hotel, oduševljeni biciklima i prirodom, vratili oko podneva. Upitali smo ih što bi savjetovali onom tko se odluči „osvojiti“ Svetog Juru e-bikeom.
– Namažite se kremom za sunčanje i uzmite puno vode – savjetuje Luigi. A mi bismo dodali da je možda i najbolje vrijeme za biokovsku avanturu u rujnu, kad je vrijeme i dalje lijepo, no vrućine polako popuštaju.

E-BIKEOM I NA SKYWALK
Osim Svetog Jure, još se jedno atraktivno biciklističko odredište nedavno otvorilo nešto bliže Tučepima, na obroncima Biokova – Skywalk. Šetnja Skywalkom je pravi test za živce ako se bojite visina – riječ je o staklenoj „potkovi“ smještenoj iznad stotinjak metara dubokog ponora. Ako se visina ne bojite, uživat ćete u jedinstvenom iskustvu.
Toplo preporučujemo vožnju e-bikeom iz Tučepa do Skywalka jer se, bez puno znoja, možete usredotočiti na okoliš i predivnu prirodu, umjesto samo na pedaliranje.

GDJE IZNAJMITI E-BIKE?
U Bluesun hotelu Alga ( https://www.tucepihotelalga.com) izabrati možete između dvije vrste električnih bicikala. KTM je vrlo lagan za manevriranje i odličan izbor za one koji žele istraživati i staze van asfaltiranih cesta – gume odlično prianjaju na sve podloge. Bicikl je sa svojom 500Wh baterijom prava „mini elektrana“ i rekreativci će njime bez problema stići do vrha Bikova.

Bateriju iste snage ima i UNIVEGA; gume su također prilagođene različitim terenima, od asfalta do šumskih staza. U hotelu nude čak 22 bicikla za najam tako da u osvajanje Biokova možete krenuti i u većem društvu. Preporučujemo da u dogovoru s domaćinima u ruksaku ponesete i dodatnu bateriju, kako biste cijelim putem opušteno mogli voziti uz najveću asistenciju motora. Također, u hotelu je moguće dogovoriti i stručnu pratnju.

Uputite se u biciklističku avanturu iz Tučepa na Biokovo. Doživljaj je to koji ćete pamtiti. 🚴‍♂️🇭🇷

Fotografija SPORT NEDJELJOM.
Fotografija SPORT NEDJELJOM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *