Božo Starčević pobjednik Zagreb Opena u svojoj težinskoj skupini! (video)

Četiri medalje osvojili su hrvatski hrvači na vrlo jakom, petom po redu, hrvačkom Zagreb Openu održanom u zagrebačkom Domu sportova kojeg su uživo pratili i olimpijski pobjednici poput Valenta Sinkovića i Josipa Glasnovića te boksački profesionalac Filip Hrgović.

Baš kao i lani, pobjednik u svojoj težinskoj skupini bio je olimpijac Božo Starčević (82 kg), no Dominik Etlinger (77 kg) nije uspio obraniti naslov. Premda je u finalu protiv Bjelorusa Kiloua vodio 5:0, iznimno snažni protivnik je na koncu izjednačio (5:5) i pobijedio zahvaljujući pravilu koje kaže da u slučaju neodlučenog pobjeđuje onaj koji je posljednji napravio bod.

Starčević je pak gubio (0:2), ali je nakon pasivnosti Bjelorusa Sasunouskog sve preokrenuo u parteru s dva okretanja pa je slavio sa 5:2. Bronce su osvojili Antonio Kamenjašević (77 kg) i Ivan Huklek (87 kg). Najuspješniji su bili Bjelorusi s tri pobjednika, a na nikad jačem Zagreb Openu još slavila dva Mađara te po jedan Turčin, Srbin, Rumunj i Francuz. Sudjelovalo je 131 hrvača iz 19 zemalja, a finala su bila organizacijski na vrlo visokoj razini, po nekima čak i u samom europskom vrhu. Poslastica za gledatelje bile su i besplatne krafne koje su darivali vlasnici American Donuta, inače bivši hrvači Mato i Pejo Zirdum. Hrvači su poznati po tome da kada uspiju u poslu nesebično pomažu svom sportu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *