Čilić probudio “tigra” u sebi i prošao u polufinale US Opena!

Iako je posao mogao obaviti i ranije (u četvrtom je setu propustio tri meč-lopte, istina na Tsonginu servisu), trebalo mu je svih pet setova (i četiri sata i dvije minute igre) za konačni trijumf sa 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3), 6:4. U tom zadnjem setu gledali smo ga razigranog kao nikada do sad, kao da se je probudio “tigar” u njemu…gestikulirao je i koketirao s publikom, a proslava svakog poena bila je dokaz želje za pobjedom!

Propustio je Marin i četvrtu meč-loptu na svom servisu u petom setu (napravio je duplu), ali petu nije. Stigao je do 12. pobjede u nizu na US Openu, ušao u polufinale u kojemu će mu suparnik biti bolji iz meča Đoković – Lopez.

Čilić je u prethodnom meču ozlijedio gležanj desne noge, bandažirao ga je, ali je ipak zbog bolova prekinuo posljednji trening. Pomalo se “čuvao” i u meču s Tsongom, ali na kraju je sve dobro završilo.

– Na meč-loptama je on odigrao nekoliko nevjerojatnih poena. Uvjeti za igru su bili teški, bilo je vruće i sparno, ali ponosan sam na sebe jer sam mentalno sve to izdržao – kazao je Čilić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *