Daria Obratov: “U Pjongčang idem dati sve od sebe!” (video)

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu svečano je potpisan sponzorski ugovor između HOO-a i građevinske tvrtke Strabag d.o.o., koja po obujmu i kvaliteti poslova, broju zaposlenih i godišnjim prihodima uživa status europskog i svjetskog brenda.

Ugovor na razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine ispred Hrvatskog olimpijskog odbora potpisao je glavni tajnik Josip Čop, a kao predstavnici Strabaga – direktor Daniel Stepinac i prokurist Sven Mueller.

U pozdravnoj riječi predstavnicima novog sponzora predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je da hrvatsku olimpijsku obitelj iznimno veseli činjenica da je Strabag d.o.o. kao prva tvrtka iz građevinskog sektora odlučila sponzorirati naše olimpijce:

– Više od 20 godina Strabag djeluje u Hrvatskoj, a riječ je o tvrtki od svjetske važnosti s više od 74 tisuće zaposlenih te više od 15 milijardi eura ukupnog prihoda. Izuzetno cijenimo što je tvrtka koja je, primjerice, gradila autocestu Zagreb – Macelj ili Most Franje Tuđmana u Dubrovniku, stala iza hrvatskih olimpijaca i pokazala visok stupanj društvene odgovornosti.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop evocirao je zanimljivosti iz bogate prošlosti tvrtke Strabag te pojasnio kakav velik značaj ima sponzorstvo s brendom koji je „svjetski vrh u građevinskim i inženjerskim uslugama“, potpisano uoči skorašnjeg odlaska hrvatskih olimpijaca na Zimske olimpijske igre u Pjongčang.

Predstavnici Strabaga d.o.o. izrazili su želju da poslovnim djelovanjem u našoj zemlji pokušaju vratiti staru slavu hrvatskog građevinarstva.

– Ono što mi radimo u građevinskom sektoru, to hrvatski sportaši rade u svojim nastupima po svijetu. Želimo im puno uspjeha u nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji – poruka je prokurista Svena Muellera.

Direktor Daniel Stepinac dodao je da Strabagov slogan „Teams Work“ izravno asocira i na sport jer „iza sanjkašice Darije ili veslača Damira Martina, kao i iza naših rukometaša, uvijek stoji tim, a timskim radom svoje uspjehe postiže i Strabag.“

Osim potpisnika ugovora, Strabag d.o.o. predstavljali su i voditelji poslovnog područja Jugoistočna Europa – Herbert Krutina, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora, te Dragan Pavelić, član Strabagova Nadzornog odbora, kao i savjetnik tvrtke Đuro Kovačev.

Svečanom potpisivanju ugovora između HOO-a i Strabaga nazočila je i prva hrvatska sanjkaška olimpijka, evidentna kandidatkinja za ZOI u Pjongčangu Daria Obratov.

– Napokon se isplatio sav dosadašnji trud. Ostvarila sam olimpijski san i sve je došlo na naplatu. U Pjongčang idem dati sve od sebe, a to znači odvoziti četiri dobre vožnje i ostvariti što bolji rezultat – odlučna je u olimpijskim ambicijama Daria.

Odgovori