Dinamova dilema i nevjerojatni nasljednik Jakirovića

Nakon depresivnog poraza Dinama od Lokomotive rezultatom 3-0, bijesni navijači cijelu su večer ispuštali svoj bijes uz povike “Jakire, odlazi”. Osim što je ukinuo Dinamove izglede za osvajanje naslova, ovaj poraz potaknuo je pitanja o vođenju kluba od strane trenera Sergeja Jakirovića.

Zbog velikih očekivanja, Jakirović je jutro nakon poraza održao kratki trening prije nego što je otišao na važan sastanak upravom kluba. Postoji pravi, a mnogi ljudi u klubu misle da je promjena trenerskog osoblja ključna za vraćanje momčadi u život.

U ocjeni nakon utakmice Jakirović se od srca ispričao navijačima Dinama i svima koji su sudjelovali. “Ovo je bilo daleko od našeg željenog ishoda. Ovo je katastrofa, uprskali smo u svakom dijelu igre”, rekao je, izražavajući šok zbog dubine kolapsa momčadi.

Kako su počele kružiti glasine o Jakirovićevoj smjeni, razgovori oko njegovog mogućeg odlaska sve su se više zahuktavali. Neočekivano je prozvano ime Igora Štimca koji je više nego malo podigao buru. Štimac, koji trenutačno vodi sirijsku reprezentaciju, nije stran kontroverzama, pogotovo među gorljivim pratiteljima splitskog Hajduka koji ga vide kao potpunu suprotnost onome što njihova momčad zastupa.

Štimac je igračku karijeru završio u Hajduku, gdje je i počeo istu. Momčadi je također dao financijsku pomoć koju je na kraju pretvorio u dionice. No, njegova je kandidatura dvojbena i kontroverzna zbog veza s najljućim Dinamovim neprijateljima i očigledne sklonosti idejama koje se razlikuju od torcidaških.

Sergej Jakirović, trener NK Dinamo priznao poraz i čestitao LokomotiviSergej Jakirović, trener NK Dinamo priznao poraz i čestitao Lokomotivi

Torcida je u prošlosti jasno dala do znanja koliko ne odobrava Štimca, nazivajući ga “neprijateljem” i predstavnikom svega protiv čega se više od dvadeset godina suprotstavlja. No, šuška se da pojedine skupine u klubu podržavaju Timčev mogući ulazak. Klub mora izbalansirati moguće prednosti s očekivanim odazivom vatrenih pratitelja, tako da izbor nije nimalo jednostavan.

Čini se da će srijeda biti veliki dan za Dinamo. O zadržavanju ili klupi Jakirovića treba odlučiti brzo jer subotnji dvoboj s Istrom predstavlja sljedeću prepreku. Svaka šansa za povratak naslova za Plave bi vjerojatno bila eliminirana da su izgubili tu utakmicu.

Timčevo potencijalno preuzimanje dodaje još jednu razinu komplikacije u proces donošenja odluka u klubu. Cijeloj ideji da bivši hajdukovac i trener dođe u Dinamo sigurno bi bilo protivljenja, pogotovo među vatrenim navijačima na sjevernoj tribini.

Dani koji su pred nama nose misterij, intrigu i mogućnost velikog pomaka u Dinamovoj sezoni. Plavi su u neizvjesnoj situaciji u kojoj će njihove šanse za osvajanje naslova ovisiti o izborima donesenim u sobi za sastanke. Zasad ostaje za vidjeti hoće li Štimac poslužiti kao nevjerojatna Dinamova iskra za povratak ili će momčad odabrati drugi put za povratak u bitku za prvenstvo. U danima koji slijede bit će jasni odgovori na ove nedoumice, određujući sudbinu Plavih u ovoj ključnoj sezoni.

Odgovori