Dražen Anzulović: “Vodilja će mi biti želja igrača da igraju za Hrvatsku!”

Dražen Anzulović naslijedio je Ivicu Skelina u prilično teškom trenutku za reprezentaciju. Hrvatska je u kvalifikacije za SP krenula s pobjedom i tri poraza, a novi izbornik prvu akciju imat će krajem lipnja te početkom srpnja kada igramo s Italijom i Rumunjskom. Na te dvije utakmice Zula će imati na raspolaganju i naše NBA igrače. A situacija je nimalo ugodna. Imperativ je pobjede u Italiji i Rumunjskoj da bi bila sigurna u prolaz u drugi krug kvalifikacija.

– Već pri prvom razgovoru s ljudima iz Saveza ja sam im rekao dvije stvari. Prva je da, ako imaju nedoumica, dalje ne trebamo ni razgovarati, a druga je da nisam čarobnjak i da ništa ne jamčim. Zapravo, jamčim im samo rad, a oni moraju biti svjesni koga su uzeli i zašto. Svaki hrvatski izbornik strahuje od otkazivanja reprezentacije i neuvjerljivih objašnjenja igrača zašto su to učinili. Doduše, nije ni realno da se za utakmice s Italijom i Rumunjskom odazove više od četiri, od mogućih šest, NBA igrača jer neki će biti bez ugovora.

Dražen Anzulović je rekorder po broju godina provedenih u reprezentaciji u ulozi pomoćnika – četiri je ljeta bio pomoćnik Repeši i jedno Petroviću – odnosno po čekanju na posao izbornika…..više u videu iz emisije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *