Duvnjak: Drago mi je da me se Zagreb sjetio, ali ostajem u Njemačkoj

Priznao je da hamburškom klubu ove sezone ne ide prema očekivanjima, uostalom u njemačkoj se Bundesligi nalazi tek na šestom mjestu.

– Da, trenutno je tako, ali imali smo puno problema s ozljedama, posebno u prvom dijelu sezone kad nas je bilo jedva dovoljno za trening. No, mislim da u zadnje vrijeme rastemo u formi i drugi dio sezone igramo stvarno odlično. Nadam se da će tako i ostati i da ćemo završiti među tri ili četiri momčadi u Njemačkoj i tako si osigurati novi nastup u Ligi prvaka – kazao je Duvnjak.

Istaknuo je i da mu je lakše u klubu uz još dvojicu suigrača iz hrvatske reprezentacije, Igora Vorija i Blaženka Lackovića.

– Bez dvojbe, posebno su mi olakšali prilagodbu kad sam došao 2009. godine. Lacković je tada bio već godinu dana u klubu, a Vori je stigao koji mjesec ranije. Čovjeku je uvijek lakše uz sunarodnjake i suigrače iz reprezentacije. Puno, puno su mu pomogli.

O ciljevima HSV-a u Ligi prvaka Duvnjak je rekao:

– Prije dvije godine smo već bili na završnom turniru. To je praznik rukometa, događaj koji ostaje u sjećanju. Zato je i moja i klupska želja da ponovno osiguramo nastup u Kölnu. A ako dođemo tamo… Bog zna što se može dogoditi.

Za kraj je progovorio nekoliko riječi i o glasinama o mogućem povratku u CO Zagreb.

– Drago mi je da me se moj bivši klub sjetio i da me želi u svojoj mladoj momčadi. Vide me kao vođu, ali u HSV-u imam još jednu sezonu ugovora i sretan sam. Nikad se ne zna, ali zasad sam u Njemačkoj gdje napredujem i tu i ostajem.

Odgovori