Filip Mihaljević postavio novi hrvatski rekord u bacanju kugle (video)

Filip Mihaljević (25) pobijedio je na mitingu u Beogradu i postavio novi hrvatski dvoranski rekord u bacanju kugle. Na Banjici, kuglu u petoj seriji bacio je na 21.84 metara i tako srušio svoj rekord koji je prošlog tjedna postavio u Madridu (21.74).

U Beogradu je bilo fantastično. Stvarno jedna lijepa atmosfera i najbolji bacači s Balkana se okupili u onako jednoj lijepoj atmosferi natjecateljskoj. Ja sam se stvarno super osjećao, što je na kraju rezultat i pokazao. – otkriva Filip Mihaljević.

Brojni mediji pišu kako je „skinuo“ Stipu Žunića, a on na to govori kako se on oporavlja jer je prošle godine imao jednu veliku nezgodnu ozljedu, napuknuće rebrenog mišića, to jest jedna kost mu je pritiskala neki živac. Naglašava kako je tek prije 4 mjeseca otkrio pravi uzrok problema, no sada se oporavlja i počeo je trenirat.

Svjetsko prvenstvo u Kini je odgođeno za iduću godinu, evo što Mihaljević misli o tome:

Pa šteta, šteta… taj Corona virus je postao ne samo problem atletike ili sporta, to je jedan globalni fenomen, koji je sigurno uzrokovao i dosta promjena u prodaji i nekim drugim političkim stvarima. Tako je i nas oštetio što se tiče Svjetskog prvenstva. Meni je zato žao, stvarno sam u dobroj formi i četvrti na svjetskim tablicama što znači da bi konkurirao za jednu od medalja.

Kaže kako je atletika jedan od najtežih sportova uz gimnastiku te plivanje, što se tiče probijanja na svjetsku scenu jer dosta su Amerikanci i Nijemci bili ispred Hrvatske, po metodici treninga i slično:

Pogotovo taj nesretni rat što se kod nas dogodio, pa je još unazadio ekonomiju, a kada ekonomiju unazadite, unazadite sve ostalo. Mislim da je hrvatska atletika stala na noge i evo sad s predsjednikom Ivanom Veštićem ide i gradi dobru infrastrukturu i ide prema naprijed.

Za koji dan, 7. i 8. ožujka je bacačko prvenstvo Hrvatske u Splitu, Filip Mihaljević kaže kako mu je cilj da bude konstantan preko 21 metar. U prilogu više o Olimpijskoj godini koja ga čeka.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *