Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Bakuu

Filip Ude izborio je finale konja s hvataljkama dok je Ana Đerek prva rezerva za finale partera na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu. Srebrni olimpijac iz Pekinga drugog kvalifikacijskog dana u Bakuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14,166 među 33 vježbača koji su nastupili na ovoj spravi. U lovu na medalju, ali i nove bodove koji su kvalifikacijski za Igre u Tokiju Filip će biti u nedjelju.

Osmi sam na kraju, uspio sam se progurati u finale. Zadovoljan sam izvedbom, dobro sam trenirao, jako sam malo griješio na treninzima i to se odrazilo i ovdje. Sretan sam zbog toga. Pogriješio sam samo na 3. elementu, ali na sreću bilo je dovoljno da uđem u finale. A za finale nisam još siguran hoću li pojačati vježbu s elementom „Busnari“ ili ću ići ovu vježbu sa startom od 5,9 koju sam radio sada u kvalifikacijama. Ovo je moje prvo finale nakon 6 mjeseci i operacije koljena i stvarno sam sretan zbog toga. Nadam se da će u nedjelju biti još bolje, ali i da ćemo se u ponedjeljak uspjeti sretno vratiti doma, da nam ne zatvore granice – poželio je Filip Ude.

Iako, Ana Đerek već ima olimpijsku vizu u džepu, zauzela je 9. mjesto na parteru s ocjenom 12,566 (početna 4,8) među 27 djevojaka i prva je rezerva za nedjeljno finale. Nastup na gredi završila je na 20. mjestu sa 11,500 bodova (početna 5,3) u konkurenciji 32 gimnastičarke:

Na gredi sam dodala novi element F težine i napravila pogrešku, zato je na kraju takav plasman. Na parteru sam zadnji element olakšala tako da mi je početna ocjena bila nešto niža. Sve u svemu, mogu puno bolje, ali nisam nezadovoljna jer je ipak prošlo 5 mjeseci od mog zadnjeg natjecanja tako da se to osjeti. Za prvo natjecanje je i onako bilo najbitnije odraditi ga i dobiti samopouzdanje za dalje, a to sam uspjela.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *