Horvat nadmudrio Červara za prvu povijesnu pobijedu Nexea nad PPD Zagrebom!

U hrvatskom derbiju prvog kola SEHA Gazprom lige, Nexe je pobijedio PPD Zagreb sa 23:22. To je prva službena pobjeda Našičana nad zagrebašima otkako klub postoji.
A klub je u Prvoj ligi od 2006. godine i eto nakon 12 godina dočekao je „skalp“ nedodirljivih prvaka Hrvatske. I odmah treba istaknuti da pobjeda Nexe za bolje poznavatelje rukometa nije iznenađenje. Jer, zagrebašima su u odnosu na prošlu sezonu otišli Pavlović, Miklavčić, Marković i Mandalinić, a prestali su igrati Vori i braća Valčić. Tome još treba dodati da su ozlijeđeni Jotić i Hrstić, a da su suspendirani Vuglač i Lučin. Pojačanja (Burić, Vistorop, Sršen, Mandić i Potočnik)

nisu jednostavno nadomjestila manjak kvalitete.

Našičani su ovom pobjedom jasno poslali poruku zagrebašima da su čak spremni za osvajanjem jednog ili oba domaća trofeja. Lani su se „plinari“ izvukli u finalu kupa pobijedivši tek nakon izvođenja sedmeraca. Lino Červar, trener PPD Zagreba, bio je ljut od prve minute. Kako i ne bi kada obrana nikako

njen štimala, a u napadu je njegov momčad davala pogotke na kapaljku. Primjerice, u prvih dvadeset minuta zagrebaši su postigli samo četiri pogotka i to dva iz kontre, jedan iz sedmerca i samo jedna na postavljenu obranu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *