Hrvatska u Splitu u novim dresovima, ali bez nekoliko igračkih zvijezda (video)

Već u srijedu (16. lipnja) Hrvatska igrati prvu od četiri pripremne utakmice pri čemu će u Rijeci gostovati Slovenija, sa ili bez Luke Dončića zasad nije poznato. No, poznato je da će Dončić igrati u ovim kvalifikacijama pa bi se mogao pojaviti u onoj drugoj utakmici istih selekcija, 18. lipnja u Ljubljani.

Od košarkaša sa liste od 16 Mršićevih izabranika, u Grosbasket su stili Pavle Marčinković, Željko Šakić, Toni Katić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Miro Bilan i Filip Krušlin koji još uvijek tretira svoju ozljedu pa će na pripreme u Opatiji stići i Antonio Jordano. Tko se još, i kojom dinamikom, očekuje objasnio je Mršić: – U četvrtak će nam se priključiti naknadno pozvani Luka Babić, koji bi trebao biti zamjena za Simona, a u petak Roko Ukić koji ima manjih problema s tetivom pa smo mu dali prostora da se malo odmori. U međuvremenu čekamo da završe prvenstva u Grčkoj i Izraelu da nam dođu Mario Hezonja i Ante Žižić. Kompletiranom momčadskom treningu nadam se u subotu.

Premda su na Mršićevu popisu još i Dario Šarić (Phoenix Suns), Ivica Zubac (LA Clippers) i Bojan Bogdanović (Utah Jazz) izvjesno je da najmanje jedan od trojice naših NBA asova neće biti dostupan, a možda i dvojica. Što će biti priličan hendikep nastavno na već, radi ozljeda, otpale Luku Šamanića (San Antonio Spurs), Dragana Bendera (Makabi) i Krunu Simona (Anadolu Efes). – Za slučaj da ostanemo bez još dvojice centara, Zubca i Šarića, priključit će nam se Darko Planinić kojeg nisam htio zvati dok se ta situacija ne rasčisti, ali sam s njim u kontaktu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *