Hrvoje Horvat: “Brazil je bio ključ, a bili smo nespremni ratovati i pogriješili smo u psihiološkoj pripremi” (video)

Danski rukometaši osvojili su svoj prvi naslov svjetskih prvaka svladavši u velikom finalu u Herningu Norvešku s 31-22 (18-11).

Danci su do premijernog naslova došli već u prvom dijelu, kojeg su dobili s ogromnih sedam razlike (18-11) nošeni fanatičnim bodrenjem 18.000 svojih navijača i zahvaljujući sedam obrana svog vratara Nicklasa Landina. U drugo poluvremenu je ta prednost Danaca je još i narasla, a Norvežani su doživjeli pravi potop. Kod Danaca su prednjačili Mikel Hansen sa 7 i Morten Olsen s pet golova, dok je kod Norvežana Magnus Jondahl zabio 8, a Sander Sagosen tri gola.

Rukometaši Hrvatske vratili su se jučer sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj gdje su osvojili šesto mjesto. To je tek drugi najlošiji plasman od 2002. godine kada smo na Europskom prvenstvu u Švedskoj osvojili posljednje, 16. mjesto. Dakle, u posljednjih 17 godina najlošiji smo bili šesti i to dvaput – u Dohi 2015. i ove godine u Njemačkoj i Danskoj, a oba puta riječ je o svjetskim prvenstvima.

Turnir smo završili sa šest pobjeda i tri poraza. Među šest pobjeda sigurno su najvrjednije one protiv europskih prvaka Španjolaca te svjetskih prvaka Francuza…..u videu pogledajte analizu mladog trenera Nexea Hrvoja Horvata….

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *