Iva Majoli: “Cure su spremne za korak više u FED kupu” (video)

Hrvatska ženska teniska reprezentacija ipak niti ove godine neće nastupiti u najboljem sastavu u Fed kupu.

U hrvatskoj prednominaciji koja je stigla u središnjicu ITF-a u Londonu osim Vekić i Konjuh još su i Jana Fett (220. na svijetu), Tena Lukas (269.) i neizostavna Darija Jurak, specijalistica za parove.

Naime, na predstojećem turniru Prve skupine Euroafričke zone u britanskom sveučilišnom gradu Bathu (pokraj Bristola) od 6. do 9. veljače neće biti Petre Martić.

Ali se u sastav vraća 21-godišnja Ana Konjuh za koju se vjeruje da će se dotad sasvim oporaviti (nakon operacije lakta) i vratiti se u vrhunsku formu.

Zbog problema s laktom mlada Dubrovčanka ne igra još od lanjskog Wimbledona i pala je sada već na 550. mjesto (a još u srpnju 2017. bila je 20. na svijetu). No, sada je s njom sve u redu i ona se, pod paskom svog trenera Antonija Veića, marljivo priprema za povratak na teren. Prvi turnir na kojemu bi trebala nastupiti bio bi onaj u St. Peterburgu koji počinje 28. siječnja….više u video prilogu

 

Najveće suparnice bit će nam svakako Britanke s Johannom Kontom, 38. tenisačicom svijeta, i Heather Watson (93.), ali ne treba zaboraviti niti Srpkinje s Aleksandrom Krunić (60.) koju slijede iznimno darovite mlade tenisačice Olga Danilović (17 godina, 109. na WTA listi), Ivana Jorović (21, 117.) i Nina Stojanović (22, 233.), kao ni Grkinje s prvom igračicom Marijom Sakkari, 41. na svijetu. Preostali sudionici turnira u Bathu su Mađarska (s Babos), Slovenija (Jakupović), Gruzija i Turska. Tih će osam reprezentacija biti podijeljeno u dvije skupine (ždrijeb je 14. siječnja), a samo će pobjednici skupina igrati za mjesto u doigravanju za Drugu svjetsku skupinu koja, kao i Prva, broji osam reprezentacija.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *