Jelena Pehar pobijedila Portugalku Catarinu Rodrigues (video)

Jelena Pehar, 19-godišnja članica zagrebačkog Ipona, nova je prvakinja Europe u karateu do 21 godine. Djevojka rođena u Ljubuškom i stasala u Karate klubu Brotnjo iz Čitluka, u finalu kategorije do 50 kg pobijedila je Portugalku Catarinu Rodrigues (1-0) i tako začinila jedan spektakularan dan za Hrvatsku na Prvenstvu Europe za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održavalo u Budimpešti.

Ova 2020. godina za našu Jelenu Pehar biti će vrlo zahtjevna, čeka ju seniorsko europsko prvenstvo, svjetsko prvenstvo te kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu:

Da, evo sutra ujutro već putujem u Dubai na premier ligu, najjača natjecanja na svijetu, ja bih rekla. Prije dva tjedna bila sam u Parizu na istom tom kolu i osvojila sam 7. mjesto, što je jako dobar rezultat. Moramo koračat polako, ovo nije sprint na 100 metara, nego je maraton, duga staza u kojoj trebamo držat kontinuirano dobar ritam. Iza sebe imam tim ljudi od pouzdanja. Zajedno funkcioniramo i mislim da tom našom suradnjom i prijateljstvom možemo napredovati.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *