Krešimir Antolić i prava istina oko ugovora u Dinamu; „Ja jako vjerujem da ćemo mi s našim igračima postići jedan kvalitetan dogovor!“(video)

Dinamo je zbog pandemije izazvane koronavirusom odlučio smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice sljedećih šest mjeseci. Igrači i trener Nenad Bjelica nisu pristali na to. Tema je to, koja je jako zaintrigirala javnost posljednjih nekoliko tjedana. Stoga, uoči pregovora s trenerom Nenadom Bjelicom i igračima, u studio nam dolazi član Uprave GNK Dinamo, Krešimir Antolić.

Krešimir Antolić na početku emisije otvoreno govori da dok su radili analize financijske toka, vidjeli da će već kroz nekoliko mjeseci biti izloženi krizi i posljedicama krize koja je uzorkovana pandemijom koronavirusa.

Mislim da smo bili pravovremeni, da smo bili vjerodostojni i da je zapravo ovaj dokument FIFA-e, koji je sada donesen dao nama u potpunosti za pravo. Mi nam tome ne likujemo, iako smo prošli veliku kalvariju i medijsku hajku koja se dogodila nakon objave naše odluke. Jednostavno smo mirni jer smo od početka bili sigurni u ispravnost onoga što smo donijeli.

Od 450 osoba koje su ugovorom vezane klubom, od stalno zaposlenih pa onda do igrača, trenera i stipendista, mjere štednje prihvatili su svi osim igrača i trenera prve momčadi Nenad Bjelica, zašto je to tako i kakva je trenutna situacija u klubu otkriva:

Koristim još jednom priliku da se zahvalim svim našim zaposlenicima i onima koji imaju različite vrste ugovora s Dinamom jer su unutar 24 sata podržali naše mjere te prepoznali da su te mjere donesene da bi se zaštitila njihova radna mjesta. Zašto igrači prve momčadi i glavni trener nisu reagirali na identičan način, moram priznati da i meni nije jasno. Iskreno se nadam da ćemo u razgovorima i u pregovorima, koji su u tijeku i koje gotovo na svakodnevnoj bazi radimo da ćemo postići dogovor.

Nadodaje da je razočaran time kao čovjek, ali u poslu u kojem radi i rade njegove kolegice i kolege razočaranje ih ne može voditi. Nije emocija kojom bi trebali donositi odluke, prema tome Antolić igračima ništa ne zamjera, već misli da su malo ishitreno postupili. Ističe da je o mjeri prvi upoznat glavni trener te da mu je žao što on nije prepoznao važnost onoga što rade.

Mi smo želeći zadržati svako radno mjesto zapravo išli u linearno smanjenje plaća tako da smo onima koji imaju najviše plaće najviše uzeli. Dakle, ja i kolegice iz uprave smo sebi smanjili plaće za 60%, da bismo zadržali ljude koji zarađuju po 5 000 kuna mjesečno.

S obzirom da svi igrači nemaju isti status i financijski, ali i ugovorno, pitali smo što s igračima kojima ističe ugovor. Evo što odgovara:

85% naših igrača ima ugovore na 3 do 5 godina. Dakle, ovo se treba gledati  što je to na godišnjoj razini, ukupnoj masi ugovora, i što je to na ukupnom ugovoru. Prema tome, neki igrač koji zarađuje 500 000 eura godišnje i ima ugovor na 5 godina, on gubi ovom mjerom na godišnjoj razini 16,5%, a na ukupni ugovor 3,3%.

Što se tiče Nenada Bjelice, kaže da je i dalje aktualni trener Dinama, a kada se za to steknu uvjeti doći će u klub te onda razgovarati s njime. Nadalje, što nam rade naši najbolji plivači, treniraju li, imaju li posebne programe i nadaju li se skorom početku pravih priprema, otkrit će nam glavna tajnica HPS-a Ivana Jerković i trener Goran Kežman. Više detalja ovdje.

Posjetili smo našu tenisačicu Donnu Vekić, a i ove nedjelje donosimo vježbe u prirodi za djecu i odrasle dok traje izolacija.

 

Cijelu emisiju pogledajte u donjem videu.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *