Matej Vidović osvojio PH, a Istok Rodeš najavio veliki skok za novu sezonu! (video)

Matej Vidović Andrea Komšić novi su hrvatski prvaci u slalomu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je održano u srijedu na Sljemenu. 

Vidoviću je to drugi uzastopni naslov prvaka Hrvatske u slalomu, dok je Komšić pobijedila treći put nakon što je slavila 2013. i 2015. godine.

 

Mladi Zagrepčanin je prošle sezone prekinuo dominaciju Ivice Kostelića koji lani nije nastupio zbog artroskopije koljena. No, ovoga puta je bio bolji u direktnom sudaru s najboljim hrvatskim skijašem. Vidović je pobijedio s rezultatom 1:38.73, sa 71 stotinkom sekunde ispred Kostelića. Treći u poretku hrvatskog prvenstva bio je Natko Zrnčić-Dim sa 1,37 sekunde zaostatka. Četvrti u državnom prvenstvu bio je Luka Krsmanović (+2.69 sek.), dok svi ostali naši dečki nisu završili utrku.

 

U ženskom slalomu pobijedila je Bjeloruskinja Marija Škanova s rezultatom 1:46.34 ispred Čehinje Gabriele Capove (0,62) i naše Andree Komšić (+1,24). U poretku hrvatskog prvenstva Komšić je osvojila prvo mjesto ispred Lane Zbašnik Dore BegovićRea Hraski nije startala, dok je Leona Popović odustala u prvoj vožnji.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *