MIRELA KARDAŠEVIĆ POSTAVILA JOŠ JEDAN SVJETSKI REKORD

Na Bazenima Kantrida održano je Državno prvenstvo u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama na kojem je nastupilo 40 natjecatelja iz šest europskih zemalja

Na Državnom prvenstvo održanom u organizaciji Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke i AIDA Hrvatska, hrvatska roniteljica Mirela Kardašević postavila je još jedan svjetski rekord. U disciplini dinamika sa bifin perajama preronila je 244 m i tako napravila svjetski rekord kojeg je do tada držala Poljakinja s preronjenih 236 metara.  

“Jako sam sretna i ponosna na ostvareni rezultat, drago mi je da se trud i rad isplatio. Želim se zahvaliti svojim trenerima, Ivanu Drvišu, mom klubu DPS Zagreb i svojoj obitelji koji su mi  najveća podrška i motivacija. Također se želim zahvaliti svim svojim sponzorima koji me podržavaju i bez kojih ne bi bila tu gdje jesam.“– rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.

Drugi dan natjecanja, Mirela je osvojila još dvije zlatne medalje u disciplinama dinamika bez peraja i dinamika s monoperajom. Zanimljivo je kako se Mirela samo zadnje četiri godine bavi ronjenjem na dah, a ovo joj je sedmi svjetski rekord. Do sada je osvojila osam medalja na Svjetskim prvenstvima uključujući dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje te dvije brončane medalje s Europskih prvenstava.

Na Državnom prvenstvu Vanja Peleš osvojio je zlato u dinamici bez peraja, Vitomir Maričić srebro,  a Enes Ćerimagić broncu. Hrvoje Škorić srebro u dinamici sa bifin perajama, a Budimir Šobat zlato u statici.

Svi spomenuti izborili su nastup na svjetskom bazenskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Beogradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *