Nenad Gračan: “U-21 reprezentacija dugo čeka odlazak na završnicu EP!” (video)

Poslije vrlo uspješnog ulaska u novi kvalifikacijski ciklus te sve tri pobjede u susretima s Moldovom, Bjelorusijom i Češkom, Hrvatsku U-21 na putu prema Europskom prvenstvu čekaju domaći ogled sa San Marinom i gostovanje kod Grčke.

Nikola Vlašić impresionirao je u nedavnim utakmicama u Varaždinu, a sada konkurira i za seniorski sastav Vatrenih.

“Bit ćemo u kontaktu s izbornikom Dalićem te ćemo nakon utakmice A-reprezentacije odlučiti hoćemo li ga moći priključiti za naš dvoboj s Grcima. Sigurno je kao standardni igrač Evertona zaslužio poziv, a taj ga je transfer dodatno napunio samopouzdanjem. Tako snažne igrače u situacijama jedan-na-jedan vole svi treneri i izbornici”, kaže Gračan.

Optimizam uoči Grka gradi se upravo na prezentacijama u posljednja dva okršaja.

“Igrači su u vrlo teškom susretu s Bjelorusima pokazali karakter i voljni moment, što im se na najbolji način vratilo, i tada i protiv favoriziranih Čeha. Uz takvo zalaganje, možemo pobijediti svakoga. Ovo je izrazito talentirana generacija i sada je bitno napraviti konstantu, isprofilirati igrače koji će biti nositelji automatizma u igri. Teško je kada moramo prečesto mijenjati prvotimce i zadržati razinu igre”, pojasnio je izbornik Gračan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *