Nenad Šoštarić RK Zagreb: “Ja bi trebao biti hrvatski Wilbek!”

Nenad Šoštarić novi je trener rukometnog kluba Zagreb.

Priliku da pozdravi gospodina Šoštarića te da kaže nešto više o tome zašto se uprava kluba odlučila upravo za dojučerašnjeg izbornika ženske rukometne reprezentacije imao je sportski direktor Damir Bičanić koji je i otvorio konferenciju za medije.

„Prije nego što predstavimo novog trenera, ja bih se htio osvrnuti na događanja u i oko kluba u posljednjih 25 dana. Nakon poraza od THW Kiela, kada smo bili u lošoj poziciji, klupu je preuzeo Andrija Nikolić i ovom prilikom želim mu se zahvaliti na dobro odrađenom poslu, posebno u utakmicama Lige prvaka gdje je momčad u tri susreta uzela i tri boda. Trenutno smo u dobroj poziciji i na putu ka ostvarenju našeg primarnog cilja, a to je prolazak skupine Lige prvaka. Osim trenera Nikolića, želim pohvaliti i našu ekipu koja je odlično odradila spomenuti period. Nije riječ ovdje samo o vrijednim bodovima, već i o jednoj borbenosti i energiji koju su pokazivali u zadnja tri tjedna. Njihove nastupa na terenu prepoznala je i publika koja nas je nagradila u vidu dolaska većeg broja navijača – kazao je na početku konferencije za medije sportski direktor Bičanić te potom nastavio.

„Moram se posebno zahvaliti nekim ljudima u klubu koji su u tom periodu potegnuli još jače i koji su čak izašli iz okvira nekakvih svojih funkcija i stavili se na raspolaganju našoj prvoj ekipi. To su u prvom redu naši najiskusniji igrači poput kapetana Gojuna, Ivana Čupića i Timura Dibirova koji su puno pomogli Andriji na treninzima i video analizama. Također, naš glavni menadžer Božidar Jović koji se iz ureda spustio na klupu kako bi pomogao u vođenju utakmica. Mislim da ste svi mogli vidjeti onaj zadnji time out na utakmici s Aalborgom. Dakle cjelokupna ta jedna situacija u zadnjih dvadesetak dana nas je dovela u ovu poziciju u kojoj se nalazimo, a ona je dosta dobra – kazao je sportski direktor Bičanić te potom pozdravio i novog trenera Šoštarića.

Odgovori