Odbojkašice Mladosti s 3.0 pobijedile Banjaluku u prvoj utakmici 16-ine finala CEV kupa

Odbojkašice Mladosti s 3.0 pobijedile Banjaluku u prvoj utakmici 16-ine finala CEV kupa

Iako su posljednjih dana vrlo malo i neredovito trenirale u prepolovljenom sastavu, odbojkašice Mladosti ipak su bez većih poteškoća pobijedile u prvom susretu 16-ine finala CEV kupa viceprvakinje BiH, ekipu Banjaluke s 3:0 (25:21, 25:17, 25:12.

Trener Mladosti Leonard Barić imao je dosta problema oko slaganja sastava za ovu utakmicu, jer je temperatura ostavile neke njegove ponajbolje igračice izvan terena. Tako je umjesto prve organizatorice igre, reprezentativke Klare Perić, od početka zaigrala 18-godišnja Zorana Brčić, a njezina dijagonala, na poziciji korektorice, bila je tek dvije godine starija Mika Grbavica, vrlo raspoložena na ovoj utakmici.   

U prvom setu gošće su još pokazivale neke znakove otpora, pa je susret većim dijelom bio u egalu, sve dok nije kod 17:19 Barić pozvao minutu odmora nakon koje su njegove pulenke preokrenule najprije na 20:19, i na kraju sjajnim jednoručnim blokom Martine Šamadan taj set osvojile sa 25:11. 

U drugom su setu gošće pomalo gubile snagu a Mladost išla prema osvajanju i tog perioda igre, iako, mora se priznati, s ne odviše tečnom igrom u kojoj je bilo podosta grešaka koje bi iskusnija ekipa s druge strane mreže znala bolje iskoristiti.  Priprijetile su kod 15:13 za Mladost kada Barić traži minutu odmora, nakon koje ponovno mladostašice osvajaju nekoliko poena u nizu pa kod 18:13 suparnički trener Milošević uzima time out. Bez većeg uspjeha, Mladost i taj set osvaja s 25:17.

Ista situacija i u trećem setu, mladostašice odrađuju posao do kraja, do 25:12, za konačnih 3:0 u setovima. 

Mika Grbavica, najbolja igračica susreta sa 24 poena, kasnije će reći:

»Jako sam ponosna na svoje cure, igrali smo u teškim uvjetima jer imamo bolesnih cura na svakoj poziciji, tako da ne mogu opisati sreću i ponos naskon ove pobjede. Ovu smo utakmicu pobijedile i više nego lagano i nadam se istom rezultatu i u uzvratu.«

Organizatorica igre Zorana Brčić dodala je:

»Sretna sam zbog pobjede. Ušle smo u utakmicu ozbiljno, odradile što smo se dogovorile, odigrale svoju igru, i pobijedile. I za uzvrat ćemo se dobro pripremiti kao i za ovu utakmicu i idemo u Banjaluku po još jednu pobjedu.«

Uzvrat je na rasporedu 24. studenoga u Banjaluci a prema prikazanom na terenu Mladost već može polako skautirati ekipe praškog Olympa i švicarskog Dudingena, jer će pobjednik tog susreta čekati u osmini finala CEV kupa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *