Okršaj Nenada Bjelice sa Saneom: Crveni karton, tučnjava na stadionu i mogući raspad

Nakon žestoke svađe s Leroyem Saneom iz minhenskog Bayerna, trener Union Berlina Nenad Bjelica našao se u središtu vrtloga bundesligaške utakmice koja je trebala biti zapamćena po uzbudljivim aktivnostima na terenu.

Svađa je počela kada je Sane pokušao uzeti loptu Bjelici u prekidu utakmice jer se jedva čekao vratiti u igru. Saneov pokušaj povratka lopte slučajno se sudario s Bjelicom, koji je u uzvratu osjetio agresivan udarac. To je uzrokovalo eskalaciju napetosti. Bjelica je nakon kraće prepirke dvaput udario Sanea u lice, te direktno dobio crveni karton.

No Bjeličini problemi nisu prestali na terenu. Izbila je još jedna svađa, ovaj put s Bayernovim navijačima, dok se on smjestio gledati ostatak utakmice na tribinama. Prema njemačkim medijima, Bjeličino ponašanje na tribinama bilo je prilično ‘ludo’, pojačalo je tenzije i umalo rezultiralo još jednom tučnjavom. Nakon što su uspjeli uvesti red u situaciju, organizatori utakmice Bjelicu su poslali u novinarsku ložu, gdje ju je ispratio snažan trebušet zaštitara.

Dramatični scenarij detaljno je opisao Bild, koji navodi: “Zaštitari su morali uskočiti dok se raspravljao s navijačima Bayerna dok je hodao prema svom mjestu na tribini.” No, i nakon njihova dolaska, Bjelica se nastavio prepirati s promatračima i neprijateljski se ponašati prema njima. U konačnici su ga uspjeli dovesti do novinarske lože, gdje su ga trojica zaštitara okružila.

Bjelica je nakon utakmice priznao pogrešku u prosuđivanju i pokušao pojasniti što se dogodilo na terenu. “Odgovorio sam kad me gurnuo u mom osobnom prostoru. Međutim, to je neprihvatljivo; kao trener trebao sam drugačije reagirati. Znam zašto sam dobio crveni karton”.

Bjelica je nakon incidenta sa Saneom raspravljao i s navijačima na tribinama

Union Berlin će možda morati ostati bez svog trenera neko vrijeme kada se sve posloži. Pravila Njemačkog nogometnog saveza (DFB) predviđaju da namjerna uporaba fizičke sile, uključujući guranje ili udaranje, može rezultirati kaznama u trajanju od šest tjedana do šest mjeseci. Bjelica nedvojbeno neće sjediti u sljedećoj utakmici protiv Darmstadta, navodi DPA, a službena objava kazne očekuje se tijekom sljedećeg tjedna.

Ozbiljnost moguće suspenzije potaknula je nagađanja o predstojećem smjeru djelovanja Union Berlina. ‘Bild’ je čak otišao toliko daleko da je rekao da momčad mora odmah pronaći Bjeličinog nasljednika jer će biti teško izboriti se s teškoćama bitke za ispadanje bez trenera pri ruci.

Sada je naglasak u Bundesligi na posljedicama Bjeličinog ponašanja, a ne na borbama na terenu dok se Union Berlin priprema za ključnu sezonu. Vodstvo kluba mora brzo odlučiti što će učiniti dok plove ovim neočekivanim i uzburkanim morem jer bi nade momčadi za opstanak mogle biti ugrožene.

Odgovori