Probudio se iz kome kad su mu rekli da je njegova momčad pobijedila

Preživio ju je s rupturom srčane arterije, probijenim plućima, slomljenom prsnom kosti i 16 smrskanh rebara, iščašenim i slomljenim kukom i zdjelicom, te slomljenom nogom.

Nakon što je žurno odbačen do obližnje bolnice, podvrgnut je višestrukom kirurškom zahvatu, uključujući visokorizičnu operaciju na srcu kao i zahvat žičnog povezivanja rebrene strukture u cjelinu. Potom je kirurški tim izazvao stanje umjetne kome kako bi mu spasio život i omogućio priliku za dugotrajan proces oporavka.

Wayne Thorne, 33-godišnji trener koji je trebao započeti drugu sezonu na klupi Larkhalla, ležao je tako u induciranoj komi deset dana dok ga prošle subote nije posjetio njegov brat, te mu naglas priopćio da je njegova momčad pobijedila u utakmici prvog kola. Tada je Thorne otvorio oči.

– Oduvijek je bio lud za nogometom i vrlo aktivan. Nogomet je bio njegov život – ispričala je novinarima lokalnog Bath Chroniclea njegova supruga Wendy, koja je svjedočila nevjerojatnom događaju.

– Rekli su nam da razgovaramo s njim, tj. da mu govorimo naglas. Vrlo rado priopćili smo mu da je Larkhall pobijedio. Odmah je progledao i došao sebi.

– Znam da istraživanja dokazuju da komatozni mogu čuti. Ja i šogor bili smo čvrsto uvjereni da nas Wayne čuje. Bio je to prekrasan trenutak.

Otad je s novinarima Batha već razgovarao i oporavljeni stradalnik.

– Nadam se da ću uskoro vidjeti svoje prijatelje iz Larkhalla. U međuvremenu pozivam sve koji su mi se javljali s porukama podrške da pomognu momčadi pohađanjem subotnjeg dvoboja FA Cupa protiv Tivertona.

Prije no što je jasno pokazao što mu je životni prioritet, Wayne je ipak stigao zahvaliti svima koji su molili za njega i slali mu poruke podrške i ozdravljenja.

Odgovori