Proglašeni najbolji atletičari za 2015.godinu! (video)

Najbolja atletičarka hrvatske je Sandra Perković, a atletičar Ivan Horvat odlučeno je tako na prekrasnoj gala večeri u Ekoparku Krašograd.

Nagradu za povratnicu godine dobila je Blanka Vlašić, osvajačica srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Najbolji umlađim kategorijama su: Kevin Mihael Jelenak, Elena Pazman, Marino Bloudek, Eva Mustafić, Ivana Mužarić, Martin Marković, Filip Mihaljević, Paula Borović i Lucija Pokos. Nagradu za životno djelo dobili su Zvonimir Iveković, Joško Murat i Fedor Cvitaš.

Najbolja veteranka je Renata Novosel, najbolji veteran Stipe Knez. Edis Elkasević najbolji je trener. Mario Dautanec je najbolji atletski djelatnik, dok su hrvatske maratonke Marija Vrajić, Antonia Orlić i Veronika Jurišić dobile nagradu za izniman doprinos hrvatskoj atletici. Predstavljeni su kandidati za OI u Riju 2016. godine – Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Marin Premeru, Stipe Žunić, Nedžad Mulabegović, Andrea Ivančević i Ivan Horvat. Kratkim filmom i zahvalnicama obilježno je 25 godina od Europskog prvenstva u Splitu 1990. godine. Od medaljaša došao je samo Borut Bilač, osvajač brončane medalje u skoku u dalj.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *